Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 16:56

Καμία αναφορά Ξυδάκη στα θέματα πολιτισμού της Καλαμάτας

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, που ετοιμάζεται να του προσφέρει τα δώρα του Δήμου Καλαμάτας Ο Νίκος Ξυδάκης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, που ετοιμάζεται να του προσφέρει τα δώρα του Δήμου Καλαμάτας

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Απέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, να κάνει δημόσια κάποια αναφορά στα ζητήματα πολιτισμού που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας, ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού και στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού…

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Απέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, να κάνει δημόσια κάποια αναφορά στα ζητήματα πολιτισμού που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας, ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού και στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού…

Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε χθες την Καλαμάτα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Πήγε λοιπόν στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος όμως επίσης απέφυγε να αναφερθεί δημόσια στα ζητήματα του πολιτισμού. Ίσως λοιπόν ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στα θέματα αυτά επειδή δεν του έδωσε «την πάσα ο δήμαρχος».
Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα συμβάλει οικονομικά και στη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με προσδοκία όμως ότι θα ξεκινήσει μια προσπάθεια από το Δήμο ώστε ο θεσμός αυτός να μπορέσει να γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, να μην εξαρτάται δηλαδή η πραγματοποίηση ή όχι της διοργάνωσης από το αν θα δώσει χρήματα το υπουργείο. 
Ο υπουργός στη δήλωσή του εξέφρασε την εκτίμησή του για την Καλαμάτα και τοποθετήθηκε για την εθνική επέτειο και τα μηνύματα του ’21. Ειδικότερα σημείωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα να παρευρίσκομαι στην εθνική επέτειο στην Καλαμάτα. Είναι χαρά, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σ’ έναν τόπο που τον έχω θαυμάσει και τον έχω αγαπήσει, σ’ έναν τόπο που συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Ελληνισμού: το εμπόριο, τη λογιοσύνη, την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, την παραγωγικότητα και το άνοιγμα στο μέλλον.
Ιδιαίτερα στις μέρες αυτές που περνάμε, μέρες που δοκιμάζεται και το φρόνημα των Ελλήνων και η αυτοπεποίθησή τους, αυτή η εμβάπτιση στο πλούσιο παρελθόν, ένα παρελθόν ξεσηκωμού, αγώνα, απελευθέρωσης – αυτό είναι το νόημα του Αγώνα του ΄21 – μας θυμίζει ότι είμαστε ένα έθνος – κράτος στην καρδιά της Ευρώπης, με μια από τις πλουσιότερες παραδόσεις, απελευθερωτικές, στα νεότερα χρόνια.
Το ελληνικό κράτος είναι στο επίκεντρο, στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και αυτό, καλό είναι να το θυμόμαστε εμείς και να το υπενθυμίζουμε και στους εταίρους μας, στους συμμάχους μας, στις χώρες και στους ηγέτες με τους οποίους συζητάμε».
Στ.Μ.