Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 17:56

Η Καλαμάτα τρέχει και γιορτάζει το Σάββατο

Χρήστος Μπένος, Αλέξης Ζάννης, Αντωνία Μπούζα, Νίκος Μπασακίδη, Αθανασία Καρούνου Χρήστος Μπένος, Αλέξης Ζάννης, Αντωνία Μπούζα, Νίκος Μπασακίδη, Αθανασία Καρούνου

15ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 
Γιορτάζει η Καλαμάτα το Σάββατο… Για 15η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου της πόλης. Αγώνας που συμπίπτει και με τα τριακοστά γενέθλια του διοργανωτή του, Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Αγώνας που φέτος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη…

15ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 
Γιορτάζει η Καλαμάτα το Σάββατο… Για 15η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου της πόλης. Αγώνας που συμπίπτει και με τα τριακοστά γενέθλια του διοργανωτή του, Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Αγώνας που φέτος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη…

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν το μεσημέρι -αν και ήδη οι συμμετοχές έχουν σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ- σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου, Νίκος Μπασακίδης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών «Γλυκειά Μεσσηνία» Αθανασία Καρούνου και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων, Αλέξης Ζάννης και Χρήστος Μπένος.
Ο Νίκος Μπασακίδης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους υπόλοιπους διοργανωτές του αγώνα της Καλαμάτας, ιδιαίτερα στα ανιδιοτελή μέλη του Συλλόγου Δρομέων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει καταξιωθεί και η οποία αποδεικνύει ότι η πόλη έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.
Η Αντωνία Μπούζα σημείωσε ότι ο αγώνας αυτός, εκτός των άλλων, υποστηρίζει την προβολή της πόλης, τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό αλλά και την προσπάθεια για την ενημέρωση και πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη.
Ο Αλέξης Ζάννης ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της διοργάνωσης, τόνισε ότι είναι σημαντική η φετινή χρονιά για το Σύλλογό του, που μπαίνει πλέον στα τριάντα του έτη, ενώ σημείωσε ότι κάθε χρονιά ο Σύλλογος αφιερώνει τον αγώνα σε έναν ευγενή σκοπό, που φέτος είναι η πρόληψη και ενημέρωση του σακχαρώδους διαβήτη.
Η Αθανασία Καρούνου απεύθυνε κάλεσμα στους διαβητικούς να λάβουν μέρος στον αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι καμία νόσος δεν μπορεί να στέκεται εμπόδιο στις επιθυμίες και στα σχέδια των ανθρώπων. Πόσο μάλλον όταν η άθληση συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου και ειδικά για τους διαβητικούς, συμβάλλει στη ρύθμιση του διαβήτη. Η Αθανασία Καρούνου ανακοίνωσε επίσης ότι στον αγώνα θα λάβει μέρος ο 34χρονος Νίκος Λαμπρούλης, από τη Θεσσαλονίκη, ένας ινσουλοεξαρτώμενος που αποτελεί παράδειγμα ζωής, οικογενειάρχης, με παιδί και με συμμετοχή σε τέσσερις μαραθώνιους μέσα σε 12 μήνες!
Ο Χρήστος Μπένος κάλεσε τον κόσμο που θα τρέξει να βρίσκεται στην πλατεία στις 5:45 το απόγευμα το Σαββάτου. Στις έξι το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος δέκα χιλιομέτρων, μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει ο Αγώνας Δρόμου των δέκα χιλιομέτρων, ενώ λίγα λεπτά αργότερα θα ξεκινήσει ο αγώνας των δύο χιλιομέτρων για τα παιδιά και τους γονείς.
Ο Αγώνας των 10 χιλιομέτρων, για τον οποίο μέχρι τώρα έχουν δηλαδή περίπου 500 συμμετοχής και ο Αγώνας Δυμαμικού Βαδίσματος, μέχρι τώρα οι συμμετοχές ανέρχονται σε περίπου 700, θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Αριστομένους, Φαρών, Λιμάνι, Ναυαρίνου, αναστροφή στο Φιλοξένια και τερματισμός στην πλατεία.
Ο Χρήστος Μπένος τέλος σημείωσε ότι η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με εκπλήξεις και πολλά δώρα.
Στ.Μ.