Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 20:47

Εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μάη

Μάριος Μούντανος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος Μάριος Μούντανος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 
Επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, εν όψει της απεργίας της 1ης Μάη έχει ξεκινήσει το Πανεργατικό Μέτωπο στην Καλαμάτα. Το μεσημέρι απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση οι Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Μάριος Μούντανος…

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 
Επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, εν όψει της απεργίας της 1ης Μάη έχει ξεκινήσει το Πανεργατικό Μέτωπο στην Καλαμάτα. Το μεσημέρι απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση οι Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Μάριος Μούντανος…

«Ξεκινάμε την προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης για την 1η Μάη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις δέκα το πρωί», τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.
Όπως πρόσθεσε, «ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».
Επίσης ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλε «τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, για τη συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο. Τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να διεκδικήσουν μαζί μας, εδώ και τώρα, κατάργηση με ένα άρθρο όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Αύξηση της βασικής σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 600 ευρώ και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ».
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κατήγγειλε, ακόμη, τη «συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα της φαγωμάρας τους για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα. Όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, κινδυνεύουν από το μαχαίρι του φασίστα. Εδώ και τώρα απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Εδώ και τώρα άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Εδώ και τώρα ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας. Εδώ και τώρα νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».
Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, παρουσίασε το πρόγραμμα των επισκέψεων του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς. Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, στον Λάμπο της Θουρίας, στο Πράκτικερ και στα Σούπερ Μάρκετ της Μεσσήνης. Την Παρασκευή το πρωί στις Τράπεζες της Καλαμάτας και το απόγευμα στο Μαρινόπουλο της Αρτέμιδος και στο Λιντλ.
Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, στις οκτώ, θα προβληθεί στο Εργατικό Κέντρο η ταινία «Το αλάτι της γης».
Τη Δευτέρα οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στο Διοικητήριο, στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, την Τρίτη στη ΔΕΥΑΚ και στα Συνεργεία του Δήμου, καθώς και στο Δημαρχείο. Την Τετάρτη στη Βιομηχανική Περιοχή και την άλλη Πέμπτη στην καπνοβιομηχανία Καρέλια, κατά την αλλαγή της βάρδιας, καθώς και στη Διάπλαση.  
Ο Μάριος Μούντανος, από την Επιτροπή Ανέργων, έστειλε το μήνυμα ότι σε αυτή την κρίση δεν πρέπει να μείνει κανένας μόνος του, όπως επίσης κανένας να μη συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, που του τάζουν. Αντίθετα ο Μάριος Μούντανος τόνισε ότι επιβάλλεται όλοι μαζί να δώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που γεννάει τη φτώχια και την εκμετάλλευση. Τέλος, κάλεσε τους ανέργους να πλαισιώσουν την επιτροπή που εκπροσωπεί.
Στ.Μ.