Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 03:00

Στο Νέδοντα ο χώρος βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων

Στο Νέδοντα ο χώρος βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στο Νέδοντα, σε δημοτικό χώρο επάνω από τη γέφυρα του δρόμου για τη Σπάρτη, μεταξύ των εγκαταστάσεων του Δασαρχείου και του δημοτικού φυτωρίου, θα δημιουργηθεί ο χώρος βραχείας νοσηλείας των αδέσποτων σκύλων της Καλαμάτας…

Ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στην εταιρεία των Βιομηχανικών Σφαγείων-Κεντρικής Αγοράς, για τη στάθμευση των αυτοκινήτων κατά τις ημέρες της λαϊκής αγοράς. Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης εκπνέει, οπότε ο Δήμος θα πάρει πίσω το χώρο για να δημιουργήσει εκεί τις εγκαταστάσεις για τη βραχεία νοσηλεία των αδέσποτων σκύλων. Ο Δήμος Καλαμάτας πριν επιλέξει το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε αναζητήσει άλλα, όμως δεν βρέθηκαν ιδιώτες πρόθυμοι να διαθέσουν το οικόπεδό τους, έναντι τιμήματος, για το συγκεκριμένο σκοπό. 
Σημειώνεται ότι τα αδέσποτα ζώα θα τα εμβολιάζει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, θα κάνει την προβλεπόμενη σήμανση και ακολούθως τα ζώα αυτά θα φιλοξενούνται στο χώρο για δύο-τρεις ημέρες. Ο χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μέχρι έξι σκύλους.
Αυτή είναι η ελάχιστη συμβολή του Δήμου για τη φροντίδα των αδέσποτων, την οποία ουσιαστικά έχουν αναλάβει οι εθελοντές του Φιλοζωϊκού Ομίλου, με την οικονομική συνδρομή του Δήμου. Ο Φιλοζωϊκός χάρη σε χορηγίες ιδιωτών και στη δουλειά των εθελοντών του, διατηρεί μεγάλο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη Μεσσήνη. 
Στ.Μ.