Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 03:00

Δρόμος με κυβόλιθους μέσα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων!

Δρόμος με κυβόλιθους μέσα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων!

ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ
Διαγωνισμό με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ ετοιμάζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, προκειμένου ο διάδρομος του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, που τώρα είναι στρωμένος με οικολογικό υλικό, να στρωθεί με τσιμεντένιους κυβόλιθους και ουσιαστικά να γίνει δρόμος…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι όροι του διαγωνισμού για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.
Εκεί ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, εξέφρασε τη σοβαρή αντίθεση της παράταξής του για το συγκεκριμένο έργο, υπογραμμίζοντας ότι με τους τσιμεντένιους κυβόλιθους θα αλλοιωθεί η ιδέα επάνω στην οποία δημιουργήθηκε το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Τόνισε ότι η παράταξή του ζητάει απλά να συντηρηθεί ο διάδρομος, με τη συμπλήρωση του υλικού (κόκκινο στουρνάρι) που έχει παρασυρθεί από τις βροχές και το πέρασμα του χρόνου. Επέμεινε ότι αυτό επιβάλλεται να γίνει για να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του έργου αυτού αλλά και για λόγους οικονομίας, διότι το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με την προμήθεια και το στρώσιμο με τσιμεντένιους κυβόλιθους.

  κάπως έτσι θα γίνει το πάρκο

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάβας, που είναι κάτοικος της περιοχής το Πάρκου, υποστήριξε ότι τρεις βασικοί λόγοι επιβάλλουν το στρώσιμο με κυβόλιθους: Να μην δημιουργούνται λίμνες με λάσπες όταν βρέχει, να μπορούν να κινούνται πιο εύκολα τα καροτσάκια με τα παιδιά, να μπορούν να κινούνται πιο εύκολα και οι γυναίκες με όποια υποδήματα και αν φορούν. 
Η ανταπάντηση του Σταμάτη Μπεχράκη ήταν ότι εάν συντηρηθεί και συμπληρωθεί το υπάρχον υλικό τότε δεν θα σχηματίζονται όποτε βρέχει λίμνες με λάσπες. Επιπλέον τόνισε ότι η κίνηση των καροτσιών με παιδιά στους κυβόλιθους είναι δυσχερέστερη απ’ ότι στο διάδρομο με το υπάρχον υλικό. 
Στ.Μ.