Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 03:00

Ικανοποίηση του Δήμου Καλαμάτας για την κυβέρνηση όσον αφορά τους τσιγγάνους

Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Νίκας Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Παναγιώτης Νίκας

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ
Στις θέσεις του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά τη μεταφορά των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στη Μπιρμπίτα, φαίνεται ότι έρχεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφεραν νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με τον αρμόδιο για θέματα πρόνοιας αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο…

Πρώτος τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννόπουλος, που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά, όσο ο ίδιος είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο αντικείμενο, φάνηκε να συμπλέει η κυβέρνηση με τις αποφάσεις του Δήμου για τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα.
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η απόφαση που ελήφθη είναι να ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που θα ρυθμίζει αυτό το σοβαρό ζήτημα. Σε περίπου 15 ημέρες το σχέδιο θα τεθεί για εξέταση στην κυβέρνηση και αν συμφωνήσει τότε το θέμα θα κλείσει.
Ακόμη ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά χθες κάθισαν όλοι στο ίδιο τραπέζι και συζήτησαν για το πρόβλημα με κοινή επιδίωξη την επίλυσή του.
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης και συμμετείχαν, εκτός από το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Θεοφάνης Στεφανόπουλος με τη διευθύντρια Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικοί σύμβουλοι Υπουργών, καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΕΔ.
Την ικανοποίησή του για το καλό κλίμα που υπάρχει ως προς αυτό το ζήτημα εξέφρασε και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που πρόσθεσε ότι έχει ανατεθεί στον ειδικό του σύμβουλο, Παναγιώτη Κουτσογιαννόπουλο να ετοιμάσει το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία με ανακοίνωσή της επανέλαβε ότι η λύση που θα δοθεί δεν πρέπει να ευνοεί τη δημιουργία ενός νέου γκέτο για τους τσιγγάνους, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του Δήμου όχι μόνο δεν οδηγεί στη δημιουργία γκέτο αλλά καταργεί κιόλας το υπάρχον γκέτο της Αγίας Τριάδας.
Στ.Μ.