Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 03:00

Νίκας για Οικονομάκου: "Το θέμα είναι λήξαν"

"ΛΥΠΗΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ"
"Το θέμα είναι λήξαν", δήλωσε χθες ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, από την οποία ζήτησε να παραιτηθεί, επειδή δεν ψήφισε το…

…πρόσωπο που επελέγη από τη δημοτική ομάδα ως υποψήφιος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, τον Γιώργο Φερετζάκη, ο οποίος και εξελέγη.
Εδώ και δέκα ημέρες, από τότε δηλαδή που η Μαρία Οικονομάκου ανακοίνωσε ότι ηθικοί λόγοι της επέβαλαν να ψηφίσει άλλον υποψήφιο, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ του δημάρχου και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ο δήμαρχος φέρεται να είναι οργισμένος μαζί της.
Μέχρι και το ενδεχόμενο της διαγραφής της από την πλειοψηφία, καθώς και της καθαίρεσής της από τη θέση της προέδρου, έχει μελετηθεί.
Ο δήμαρχος, ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό δήλωσε: «Δεν υπήρξε αντιπαράθεση με την έννοια την οποία λέει ο κόσμος. Υπήρχε ένα γεγονός λυπηρό ασφαλώς, για μένα πρωτοφανές, με στενοχώρησε πάρα πολύ, όμως η δημοτική αρχή -και αυτό είναι το μείζον- από τη συγκεκριμένη διαδικασία επέτυχε αυτό το οποίο ήθελε. Ίσως είναι η μόνη δημοτική αρχή μεγάλου Δήμου που εξέλεξε από την πρώτη συνεδρίαση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Αυτό είναι το μείζον, να κάνεις τη δουλειά σου, να έχεις αποτέλεσμα, να έχεις απόφαση. Ως προς όλα τα άλλα το θέμα είναι λήξαν».
Στ.Μ.