Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 03:00

Μάκαρης καιΑλούπης στην Κουντουρά

Παναγιώτης Αλούπης, Έλενα Κουντουρά, Μανώλης Μάκαρης Παναγιώτης Αλούπης, Έλενα Κουντουρά, Μανώλης Μάκαρης

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Θέματα που αφορούν τον τουρισμό και το Δήμο Καλαμάτας, συζήτησαν η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Μάκαρη και τον σύμβουλο του και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Παναγιώτη Αλούπη…

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Μανώλη Μάκαρη, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της παράταξης του Μανώλη Μάκαρη, «Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είχε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μανώλης Μάκαρης και ο αντιπρόεδρος του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλούπης.
Κατά την συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην Καλαμάτα και συζητήθηκαν οι θεματικές μορφές τουρισμού που μπορούν να ευδοκιμήσουν όπως είναι ο αθλητικός, ο ιατρικός, ο συνεδριακός και κρουαζιέρας.
Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση της έλλειψη κλινών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενώ συζητήθηκε η υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021.
Συζητήθηκε επίσης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και οι οποίες στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και την περιορισμένη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και προγράμματα ΕΣΠΑ.
Η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει κάθε δυνατότητα από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και ειδικά προγράμματα με νέα πολιτική κινήτρων η οποία θα ενισχύσει τον μικρομεσαίο τουριστικό επιχειρηματία.
Υποσχέθηκε μάλιστα να επισκεφτεί την Καλαμάτα το αμέσως προσεχές διάστημα».