Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 03:00

"Αποστασιοποιημένος" ο Νίκας από τη Ν.Δ.

"Αποστασιοποιημένος" ο Νίκας από τη Ν.Δ.

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ»
Δεν απασχολούν το δήμαρχο Καλαμάτας όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό και προτίμησε χθες το βράδυ, αντί να παραστεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του κόμματος, να παρακολουθήσει την εκδήλωση με τους αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου. «Γενικώς είμαι αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά», δήλωσε νωρίτερα…

Σημειώνεται ότι ομιλητής στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, τον οποίο ο ίδιος ο δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει ως τον πιο γουρλή πολιτικό του φίλο, καθώς ήταν ο ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση του Παναγιώτη Νίκα την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος δήμαρχος, όταν εξελέγη οριακά. Εκείνη την εποχή ο Παναγιώτης Νίκας δεν ήταν αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά…
Ο Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι ρωτήθηκε για την άποψη που έχει όσον αφορά το αν χρειάζεται να γίνει συνέδριο στη Νέα Δημοκρατία και αν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας. «Εγώ δεν έχω την τιμή να είμαι κομματικό στέλεχος και εν πάσει περιπτώσει είναι άλλοι αρμοδιότεροι εμού να εκφραστούν για αυτά και κυρίως ο λαός ο οποίος παρακολουθεί και κρίνει», είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ για την απουσία του από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ν.Δ. σημείωσε: «Χθες είχα ένα εξόχως σοβαρό γεγονός, δίναμε τα αριστεία στα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου, όπου έγινε μια σπουδαία τελετή, στο Πνευματικό Κέντρο και επέλεξα να είμαι δίπλα στα παιδιά που πρώτευσαν. Και το εννοώ».
Επιπλέον ο δήμαρχος δήλωσε: «Γενικώς είμαι αποστασιοποιημένος από αυτά. Οι εξελίξεις είναι πάρα πολύ δύσκολες. Μιλάμε για εξελίξεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, μέχρι εξαφάνισης, σε κομματικούς μηχανισμούς ρωμαλέους, όπως τους είχαμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα αποτελέσματα της κρίσης είναι οδυνηρά για όλους. Εγώ προσπαθώ να στέκομαι με αντικειμενικότητα απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα και να φροντίζω για την πόλη να πλέει μέσα στην κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με καλές σχέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν έχω να πω ούτε για αρχηγό ούτε για συνέδρια ούτε για τίποτα. Αυτοί που έχουν τα γένια έχουν και τα χτένια και θα απολογηθούν και για τις πράξεις τους».
Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας συνέχισε ως εξής: «Είμαι αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά πράγματα. Εγώ είμαι αυτοδιοικητικός. Ένας άνθρωπος με σταθερές πολιτικές απόψεις και ιδεολογικές θέσεις εδώ και 45 χρόνια, δεν έχω αποκλίνει ούτε κατά κεραία. Ξέρω ποιος είμαι και που βαδίζω και αποφεύγω τις κάθε είδους κολοτούμπες. Μακριά από εμένα όλα αυτά τα πράγματα. Η πορεία μου είναι σταθερή. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι προτάσσω το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον των συνδημοτών μου (…) Κομματικό στέλεχος δεν είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ρωτήστε τα κομματικά στελέχη γι’ αυτά, αν θέλουν συνέδριο ή ό,τι θέλουν. Ούτε διεκδικώ θέση χωρίς ψήφο, από κανένα, ούτε έχω και λάβει ποτέ».
Στ.Μ.