Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 03:00

Η «εκπαραθύρωση» της Οικονομάκου απαξιώνει το θεσμό του προέδρου του Δ.Σ.

Η «εκπαραθύρωση» της Οικονομάκου απαξιώνει το θεσμό του προέδρου του Δ.Σ.

ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 
Με τη συμπεριφορά του προς τη Μαρία Οικονομάκου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαξιώνει το θεσμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει, ενώ η αμηχανία της Μαρίας Οικονομάκου ήταν φανερή…

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης, ήταν η πρώτη μετά την «εκπαραθύρωση», όπως την χαρακτήρισαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, της Μαρίας Οικονομάκου από το Δημαρχείο, ως τιμωρία για τη μη στήριξη της υποψηφιότητας του προσώπου που ο δήμαρχος και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας είχαν επιλέξει ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος ζήτησε από τη Μαρία Οικονομάκου να παραιτηθεί, εκείνη αρνήθηκε και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Νίκας παραχώρησε το γραφείο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, στις μειοψηφίες, δίνοντας της άλλο γραφείο εκτός Δημαρχείου, στο κτήριο Τσίγκου, δίπλα από τον Άγιο Νικόλαο.
Πιο έντονα επέκρινε τη στάση του δημάρχου απέναντι στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας και γραμματέας του Σώματος, ο οποίος επιπλέον παρατήρησε ότι δεν είναι κατάλληλο το γραφείο που παραχωρήθηκε στις μειοψηφίες και πως η δική του παράταξη ποτέ δεν είχε ζητήσει το συγκεκριμένο. Αναφορές με παρόμοιο περιεχόμενο έκαναν σύμβουλοι και άλλων παρατάξεων, όπως ο Στάθης Σταματόπουλος της μείζονος μειοψηφίας και ο Γιάννης Χριστόπουλος της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κάλεσε τις μειοψηφίες «να μην βάζουν πράγματα στο μυαλό τους», ισχυριζόμενος ότι τους παραχώρησε το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να επιτελούν το θεσμικό τους ρόλο. Πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα δεν είχε προβεί στη συγκεκριμένη παραχώρηση επειδή περίμενε ότι θα προχωρούσε η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο, κάτι όμως που ανέφερε ότι καθυστερεί διότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στ.Μ.