Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Καταγγελία του Σωματείου της ΔΕΥΑΚ για το θάνατο του εργάτη στο Κοπανάκι

φωτογραφία από το Kopanakinews φωτογραφία από το Kopanakinews

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
Ο θάνατος του εργάτη, στο έργο της αποχέτευσης στο Κοπανάκι, που σημειώθηκε το Σάββατο, οφείλεται στην «εγκληματική αδιαφορία του εργολάβου», υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ…

Σε σχετική καταγγελία του Σωματείου υπογραμμίζονται τα εξής: «Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Νομού Μεσσηνίας, είμαστε οργισμένοι με τα δημοσιεύματα περί εργατικού ατυχήματος στο Κοπανάκι. Έχοντας την εμπειρία, του δικού μας εργατικού ατυχήματος κατά την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης στις αρχές της ίδρυσης της ΔΕΥΑΚ, είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για εγκληματική αδιαφορία του εργολάβου. Τα μέτρα προστασίας για τον εργολάβο κοστίζουν. Ο εργαζόμενος για την εργολαβική εταιρεία είναι αναλώσιμος.
Ακόμα ένας εργάτης οικοδόμος έπεσε νεκρός αφού καταπλακώθηκε από χώματα που υποχώρησαν. Θάφτηκε ζωντανός σε όρυγμα κατά την διάρκεια εργασιών για την αποχέτευση Κοπανακίου από εργολαβική εταιρεία.
Κύρια αιτία της απώλειας της Ζωής του συνάδελφου οικοδόμου, είναι η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς, που στην εργοδοσία φέρνει κέρδη και στους εργάτες θάνατο.
Αυτή την ανταγωνιστικότητα της επιχειρηματικής κερδοφορίας προτάσσουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου, που φέρνει φτώχεια κι ανεργία, μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε κρεματόρια για τους εργάτες.
Καμία αναμονή κανένας εφησυχασμός. Ανασύνταξη και επίθεση τώρα. Αύριο θα είναι αργά.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά αύριο στη γενική μας συνέλευση στις 7 μμ στο Εργατικό κέντρο.
Προετοιμαζόμαστε για συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις 11 ΙΟΥΝΗ και συζητάμε την πρόταση των ταξικών συνδικάτων, για Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση για το τέλος ΙΟΥΝΗ».