Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 00:00

Εφτά πρώην stage διεκδικούν από το Δήμο 611.000 ευρώ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Το ποσό των 611.154 ευρώ διεκδικούν, ως δεδουλευμένα που δεν τους έχουν καταβληθεί, επτά πρώην συμβασιούχοι stage του Δήμου Καλαμάτας, που συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με δικαστική απόφαση. Το θέμα δεν συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, γιατί την «κοπάνησαν» οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας!...

 

Η αγωγή των επτά πρώην συμβασιούχων έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 25 Μάη και ο Δήμος Καλαμάτας όφειλε, από το νόμο, να ορίσει δικηγόρο «ενεργών πάσα πράξη προς εκπροσώπηση και υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου».
Ωστόσο πριν ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος, χθες το μεσημέρι, οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποχώρησαν!
Έτσι, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, ανέβαλε το θέμα διότι δεν διέθετε την πλειοψηφία προκειμένου να οριστεί δικηγόρος.
Από τη μείζον μειοψηφία οι Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Θεοφιλόπουλος, επέκριναν και πάλι τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι τη μια πηγαίνει και καταθέτει στο δικαστήριο υπέρ των πρώην συμβασιούχων stage και την άλλη ορίζει δικηγόρο για να αντιταχθεί σε αυτά που διεκδικούν οι πρώην συμβασιούχοι…
Ο Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει τους πρώην συμβασιούχους, ταυτόχρονα όμως είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το νόμο, που λέει ότι οφείλει να ορίζει δικηγόρο για να υπερασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντά του Δήμου. 
Στ.Μ.