Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 00:00

Μ. Μαντίνεια: Χάσαμε την ησυχία μας, χάσαμε την παραλία μας, μη χάσουμε και τη ζωή μας…

Μ. Μαντίνεια: Χάσαμε την ησυχία μας, χάσαμε την παραλία μας, μη χάσουμε και τη ζωή μας…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ 
Από τύχη δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στη Μικρή Μαντίνεια, όπου σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο ατύχημα. Το συμβάν αυτό προκαλεί για μια ακόμη φορά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη της. «Έχουμε χάσει την ησυχία και τον ύπνο μας, έχουμε χάσει την παραλία μας, έχουμε χάσει την ομορφιά του τόπου μας, μη χάσουμε όμως και τις ζωές μας», λένε…

Αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε κολώνα και στον τοίχο αυλής σπιτιού. Ο οδηγός τραυματίστηκε, ευτυχώς όμως όχι σοβαρά. Οι συνέπειες ωστόσο θα μπορούσαν να είναι και τραγικές εφόσον υπήρχε κόσμος στην περιοχή.
Μιλήσαμε με τον Σωτήριο Νικολαρόπουλο, ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και πρόεδρο του Τμήματος Φαρμακευτικής.
Όπως τόνισε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τροχαίο στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή. Ευτυχώς, πρόσθεσε, μέχρι τώρα δεν έχει σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος, κάτι όμως που υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να συμβεί εφόσον συνεχίσει να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από την Τροχαία και κανένα προληπτικό μέτρο από το Δήμο.
   Ο κ. Νικολαρόπουλος ανέφερε ότι η Τροχαία δεν εμφανίζεται ποτέ στη Μικρή Μαντίνεια, ενώ και ο Δήμος κωφεύει στο αίτημα των κατοίκων για την τοποθέτηση speed breaker στο δρόμο, ώστε να αναγκάζονται οι οδηγοί να μειώνουν την ταχύτητά τους. Πρόσθεσε δε ότι οι κάτοικοι προσφέρθηκαν να καλύψουν οι ίδιοι το σχετικό κόστος, ωστόσο ο Δήμος ήταν και πάλι αρνητικός.
Το θέμα του κινδύνου από την κίνηση των οχημάτων με υψηλές ταχύτητες είναι, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Νικολάροπουλος, ένα μόνο από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, παρά τις δυνατότητες της να αποτελέσει προορισμό ποιότητας για τους παραθεριστές και τους επισκέπτες και λουόμενους από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές.
Ειδικότερα τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε μια αφόρητη φασαρία από τις μουσικές των καταστημάτων που παίζουν όλες μαζί, από τα αυτοκίνητα-ντισκοτέκ, από τα μηχανάκια που κινούνται με επικίνδυνους ελιγμούς και με πολύ θόρυβο. Πρόσθεσε επίσης ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να απολαύσουν και τη θάλασσα, αφού όλη η ακτή είναι κατειλημμένη από ξαπλώστρες, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας. Όπως διευκρίνισε, δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει αν είναι ένα κακό έργο, ξέρει όμως ότι είναι ένα έργο ημιτελές και χαρακτήρισε «έγκλημα» το να φτιάχνεται κάτι μισό, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.
Ο κ. Νικολαρόπουλος τόνισε ότι η Μικρή Μαντίνεια βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και πως οι κάτοικοί της, ενώ πληρώνουν τα δημοτικά τους τέλη, δεν έχουν κανένα ανταποδοτικό όφελος. Σημείωσε μάλιστα ότι «η εγκατάλειψη είναι διαχρονική, ξεκίνησε πριν από τον Καλλικράτη, αλλά και πριν από τον Καποδίστρια».
Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας προσκάλεσε, όποιον θεωρεί ότι αυτά που λέει είναι υπερβολικά, να πάει στο σπίτι του να τον κεράσει ένα καφέ ή ένα αναψυκτικό «και αν αντέξει να καθίσει στη βεράντα για πάνω από τριάντα λεπτά της ώρας τότε θα του αξίζει βραβείο»!...
Στ.Μ.