Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 00:00

Καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ότι παρεμποδίστηκε να συζητήσει με νέους εργαζόμενους

Καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ότι παρεμποδίστηκε να συζητήσει με νέους εργαζόμενους

"ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ" 
Την Τρίτη 2 Ιούνη κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, αποτελούμενο από εκλεγμένους συνδικαλιστές και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας περιόδευσε στις Σχολές Μαθητείας και στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, προκειμένου να συζητήσει και να ενημερώσει τους σπουδαστές για το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,…

…για την αναγκαία δυναμική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι νέοι εργαζόμενοι με την μαζική τους συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 11/6 που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό ενόχλησε τον διευθυντή του ΙΕΚ Καλαμάτας που προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην επίσκεψη του ΠΑΜΕ. Δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, προσπάθησε να απαγορεύσει τη διακίνηση φυλλαδίων στις αίθουσες διδασκαλίας, επικαλούμενος την νομοθεσία.
Ενοχλεί η προσπάθεια του ταξικού κινήματος να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στα νέα δυσβάστακτα βάρη που μας φορτώνουν. Ενοχλεί που τα σωματεία απευθύνονται στους νέους εργαζόμενους, που από μικρή ηλικία βιώνουν τι σημαίνει σήμερα εργασιακός μεσαίωνας. Ενώ από την άλλη δεν ενοχλεί το γεγονός ότι οι σπουδαστές των ΙΕΚ και ΟΑΕΔ δουλεύουν τζάμπα στις επιχειρήσεις στο όνομα των «πρακτικών», δεν ενοχλεί που δουλεύουν ως δούλοι με κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα και μέσα στην τρομοκρατία και τις απειλές.
Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι ένα κομματάκι στο παζλ της συνολικότερης προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεργοδότες και θέλει το λαό στη γωνία, να μη διεκδικεί, να συμβιβάζεται με τη ζωή που ζει σήμερα και να χειροκροτά την «εθνική προσπάθεια» και το ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα του στο όνομα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» και της συμφωνίας με τους θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Για να το πετύχουν αυτό αξιοποιούν και το μαστίγιο και το καρότο. Από τη μία μας λένε ότι δεν πρέπει να διεκδικούμε, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για το καλό της οικονομίας (δηλαδή για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων) και από την άλλη, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν την φωνή του ταξικού κινήματος. Τους ενοχλεί που το ΠΑΜΕ σήμερα διεκδικεί αντί να πάνε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ στους δανειστές να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Οι σπουδαστές στα ΙΕΚ και στη Μαθητεία του ΟΑΕΔ πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες λογικές. Ο μόνος δρόμος που αρμόζει σήμερα στους νέους εργαζόμενους, τους παραγωγούς του πλούτου είναι η οργάνωση του αγώνα τους μέσα από τους συλλόγους τους, τα σωματεία τους, κόντρα στην μοιρολατρία. Κόντρα στον συμβιβασμό με την χαμοζωή, κόντρα στις λογικές που διδάσκει το σύστημα της εκμετάλλευσης στις αίθουσες της μαθητείας για «το κοινό συμφέρον που έχουμε με τους εργοδότες», «να τους στηρίζουμε με τον ιδρώτα μας» κτλ κτλ.
11 Ιούνη βγαίνουμε όλοι στον δρόμο!!!
Πλ. 23ης Μαρτίου στις 7:30 το απόγευμα
Να βάλουμε  φρένο στο νέο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
•        Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
•        Κάλυψη όλων των απωλειών.
•        Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
•        Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
•        Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.