Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 00:00

Παρέμβαση Μανώλη Μάκαρη για την εγκατάλειψη στη Μικρή Μαντίνεια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Με παρεμβολές από το προεδρείο και από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ο Μανώλης Μάκαρης επιχείρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να περιγράψει την κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στη Μικρή Μαντίνεια και να ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, μίλησε για την εγκατάλειψη, τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια στο κληροδότημα Παναγιώταρου, για την παραλία που όμως δεν διαθέτει δημόσιες υποδομές για τους λουόμενους, για την επικινδυνότητα του δρόμου όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες στο πολυσύχναστο τμήμα των καταστημάτων και για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης της ακτής, παρά το έργο που έγινε.
Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν δόθηκε, παρά μόνο εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής τόνισαν ότι η παρέμβασή του ήταν εκτός της διαδικασίας που προβλέπει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η παρέμβασή του Μανώλη Μάκαρη έχει ως εξής: «Η παραλία της μικρής Μαντίνειας έχει υποστεί τις συνέπειες της πλήρους αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Ενδεικτικά αναφέρω ότι
1. Το κτίριο Παναγιώταρου αποτελεί εστία ρύπανσης ενώ δεν έχει καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος από τα ξερά χόρτα. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στον πύργο του Παναγιώταρου.
2. Η πανέμορφη παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία ουσιαστικά δεν διαθέτει υποδομές. Οι βασικές υποδομές βρίσκονται στα διπλανά καταστήματα, ντους και τουαλέτα στα διπλανά καταστήματα, ουσιαστικά η μόνη υποδομή είναι η ράμπα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μια τεράστια ακαλαίσθητη βανδαλισμένη ταμπέλα της ΔΕΥΑΚ επισημαίνει παρελθόντα έργα κακοποιώντας βάναυσα την αισθητική του τοπίου.
3. Η συγκεκριμένη παραλία είναι πανέμορφη αλλά αναξιοποίητη. Πρέπει να γίνει μια συνολική ανάπλαση και προστασία της παραλίας και μετατροπής της σε μια σύγχρονη πλαζ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των λουομένων και των κατοίκων της περιοχής.
4. Παράλληλα ένα άλλο φαινόμενο που πρέπει  να αντιμετωπιστεί είναι η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων των διερχόμενων οχημάτων στην παραλιακή οδό που δεν συνάδει με τον εξοχικό χαρακτήρα της περιοχής.
5. Το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής έχει ιδιαίτερα επηρεάσει την Μικρή Μαντίνεια και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα δεν έλυσαν το πρόβλημα αλλά το μετέφεραν σε άλλο σημείο (στο ύψος του τουριστικού)».