Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 00:00

Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την εκδήλωση της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ (δεξιά), σε παλιότερη επιστημονική ιατρική εκδήλωση Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ (δεξιά), σε παλιότερη επιστημονική ιατρική εκδήλωση

ΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ 
Σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, όσον αφορά την εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Μιχαήλ, δήλωσε στην «Kalamata Journal» ότι ο Σύλλογος έχει δώσει την αιγίδα του όσον αφορά το…

…επιστημονικό κομμάτι της εκδήλωσης, δηλαδή τις διαλέξεις που θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες το Σάββατο το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ούτε και του ζητήθηκε να δώσει, την αιγίδα του για το άλλο κομμάτι της εκδήλωσης, που αφορά τις εξετάσεις των γυναικών που θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο και τη διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού.
Πάντως ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχαήλ Μιχαήλ, δήλωσε πως ο Ιατρικός Σύλλογος, κρίνοντας από το υψηλό κύρος των γιατρών που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, θεωρεί αυτονόητο «ότι θα τηρηθούν οι κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας όσον αφορά τον τρόπο εξέτασης των γυναικών, τα δημογραφικά στοιχεία κ.λπ». Επιπλέον δε σημείωσε ότι η ενημέρωση που είχε είναι ότι η εξέταση των γυναικών θα γίνει σε επαρκείς χώρους, στα ιατρεία της Διεύθυνσης Υγείας στο ισόγειο του Διοικητηρίου.
Επισημαίνεται ότι το θέμα συζητήθηκε προχθές, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δέχεται κριτική για το γεγονός ότι έδωσε την αιγίδα του σε αυτή τη εκδήλωση ή σε μέρος αυτής της εκδήλωσης, καθώς, όπως έχει καταγγελθεί, το κλείσιμο των ραντεβού γίνεται μέσω της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και παίρνει διάφορα στοιχεία όχι μόνο από την ταυτότητα αλλά και γύρω από το ιατρικό ιστορικό των γυναικών που ενδιαφέρονται να εξεταστούν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Στ.Μ.