Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 00:00

Συγκέντρωση και στην Καλαμάτα με σύνθημα "Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές"

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ» 
Λύση «στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει πάρει», ζήτησε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε απόψε στην πλατεία της Καλαμάτας, όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Μια συγκέντρωση που σκοπό είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης, για τη διαπραγμάτευση που γίνεται, αν και υπήρχε και πανό με σύνθημα που φαίνεται ότι ήταν εκτός γραμμής, «Καμία θυσία για το ευρώ», από την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μελιγαλά…

Η συγκέντρωση ξεκίνησε μετά τις 7:30 το απόγευμα και είχε σχεδόν ανάλογο μέγεθος με τις συγκεντρώσεις που έγιναν το χειμώνα για «ανάσα αξιοπρέπειας».
  Διαβάστηκε και το κείμενο των διοργανωτών, που τελειώνει ως εξής: «Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».
Στ.Μ.