Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 00:00

Νέος καυγάς στη Μεσσήνη, ο Τσώνης απείλησε με μήνυση τον Αναστασόπουλο

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ
«Έκρηξη» προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το βράδυ της Παρασκευής, ένας υπαινιγμός του Στάθη Αναστασόπουλου προς τον Γιώργο Τσώνη ότι έγινε δήμαρχος όχι με τη ψήφο του λαού. «Πως είσαστε δήμαρχος όλοι το ξέρουν», του είπε χαρακτηριστικά…

Ακολούθησε μια αντιπαράθεση σε υψηλότατους τόνους και με χαρακτηρισμούς, ενώ ο Γιώργος Τσώνης, κλείνοντας τον καυγά δήλωσε ότι με αυτό που είπε ο Στάθης Ανστασόπουλος έχει θιχτεί η τιμή του, γι’ αυτό «το πρωί θα πάω στον εισαγγελέα να κάνω μήνυση, να προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου». Η δε απάντηση του Στάθη Αναστασόπουλου ήταν ότι «δεν απειλούμαστε».
Από την αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μύριζε καυγάς… Ο πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή διαχειρίζεται την εξουσία με αλαζονεία και ειδικότερα ότι υπάρχει μια κακή συμπεριφορά απέναντι σε προέδρους κοινοτήτων που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του. «Έχουμε ήδη διαπιστώσει μια εκδικητικότητα απέναντι σε ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να κάνει συγκεκριμένες αναφορές και να πει ονόματα, όχι να μιλάει με αοριστίες, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του. Του είπε επίσης ότι η δική του δημοτική αρχή απολογείται τακτικά στους προέδρους και τους κατοίκους των Κοινοτήτων, κάτι που υποστήριξε ότι δεν το είχε κάνει ποτέ η δημοτική αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου.
Σε αυτό το σημείο ο πρώην δήμαρχος έκανε την αναφορά «πώς είσαστε δήμαρχος όλοι το γνωρίζουν». Ο Γιώργος Τσώνης έξαλλος απάντησε: «Τι είπες τώρα; Πως έγινα δήμαρχος; Κάνε το λιανά. Δεν θα συνεχιστεί η συνεδρίαση εάν δεν εξηγήσεις».
Στ. Αναστασόπουλος: «Όλοι γνωρίζουν τι έχει γίνει και ο νοών νοείτω».
Γ. Τσώνης: «Τι είναι αυτά που λες, δεν ντρέπεσαι;».
Στ. Αναστασόπουλος: «Εσύ να ντρέπεσαι».
Γ. Τσώνης: «Γιατί το μισείς αυτόν τον τόπο;»
Στ. Αναστασόπουλος: «Επειδή σου κάνουμε κριτική, μισούμε τον τόπο; (…) Μια ζωή μαυρογιαλούρο με λέτε και έχετε γίνει δέκα φορές μαυρογιαλούροι».
Γ. Τσώνης: «Θα απολογηθείς γι’ αυτό το παραμύθι, είσαι ψεύτης και υποκριτής».
Στ. Αναστασόπουλος: «Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και σταματήστε να παραφέρεστε».
Γ. Τσώνης: «Αμφισβητείς την εντολή μου;»…
Αυτά συνέβησαν στην αρχή της συνεδρίασης, η ένταση όμως μειώθηκε στη συνέχεια, αν και υπήρξαν και άλλες αντιπαραθέσεις, όπως με το δήμαρχο και το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Φύκιρη.
Στ.Μ.