Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 16:40

Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα για το όχι του λαού στο δημοψήφισμα

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ 
Η κυβέρνηση με το όχι του λαού στο δημοψήφισμα ισχυροποιεί πιο πολύ τη θέση της έναντι των δανειστών, τονίζει ο Θανάσης Πετράκος, ενώ η Έλενα Ψαρρέα υπογραμμίζει ότι αυτό το όχι φανερώνει την αποφασιστικότητα του λαού για έναν άλλο δρόμο, αντίθετο από τα μνημόνια και τη λιτότητα…

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό. Ο Ελληνικός Λαός απέδειξε ότι δεν πτοείται από την τρομοκρατία, που του ασκήθηκε από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής, τα οποία λειτούργησαν ως φερέφωνα των δανειστών. Αυτός ο Λαός έγραψε και πάλι ιστορία και του αρμόζουν οι στίχοι: "Μικρός λαός και πολεμά / δίχως σπαθιά και βόλια / για όλου του κόσμου το ψωμί / το φως και το τραγούδι". Με τη μεγάλη δύναμη που έδωσε ο Ελληνικός Λαός, η κυβέρνηση ισχυροποιεί τώρα πιο πολύ τη θέση της και είναι υποχρεωμένοι οι δανειστές, εάν θέλουν να πιστεύουν σε μια δημοκρατική Ευρώπη, να συμφωνήσουν σε μια λύση η οποία θα βγάλει την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό από το πεντάχρονο σκοτεινό τούνελ των μνημονιακών πολιτικών. Οι πολίτες της Μεσσηνίας έδωσαν και αυτοί ένα μεγάλο προβάδισμα στο "όχι" και στο άκουσμα της παραίτησης του κ. Σαμαρά, η οποία αποτελεί ομολογία στρατηγικής ήττας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ανακούφισης».
Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τονίζει: «Με λογισμό και μ' όνειρο προχωράμε, γιατί πολιτική χωρίς όνειρο είναι πολιτική χωρίς μέλλον. Ο φόβος τελείωσε. ´Ήρθε η ώρα τόσο η Τρόικα, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να λογοδοτήσουν για τα μέτρα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό αλλά και στους λαούς της Ευρώπης. Είναι αυτοί που προσπάθησαν να πνίξουν την ίδια τη δημοκρατία και κάθε ιδέα για σύγκρουση και αντίσταση. Το Όχι είναι η ευθύνη που μας ορίζει να σταθούμε αντίθετοι στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας».
Στ.Μ.