Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 18:22

Ένα βήμα προς τη μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου…

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΘΕΤΗΣ ΟΔΟΥ 
Απομακρύνθηκε το πρωί ο σωρός χώματος στη συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη Ναυαρίνου. Ουσιαστικά έγινε η διάνοιξη της κάθετης οδού στην παραλιακή, ένα ακόμη βήμα προς τη μονοδρόμηση ή και την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, μετά το στρώσιμο με κυβόλιθους του μικρού τμήματος μπροστά από την Ανάσταση…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Kalamata Journal», η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, πιθανότατα και από του χρόνου (κατά τη διάρκεια της αιχμής της θερινής περιόδου), στη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, όσον αφορά το τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ηρώων.
Σημειώνεται ότι ο δρόμος της Μεγάλης Αλεξάνδρου, στην απόληξή του, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού ο Δήμος δεν είχε αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «οι δικαστικές διαδικασίες για να μην οικοδομηθεί το συγκεκριμένο σημείο κράτησαν πάνω από 10 χρόνια και ο Δήμος κατέβαλε 300.000 ευρώ περίπου για την απόκτησή του». Ο Δήμος επισημαίνει ακόμη ότι «οι διανοίξεις των καθέτων στην οδό Ναυαρίνου δρόμων έχουν μεγάλη σημασία για την αισθητική, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της παραλιακής οδού».
Στ.Μ.