Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 18:03

Επεκτείνεται η ελεγχόμενη στάθμευση στην Καλαμάτα…

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 
Οι πειραματισμοί και το βλέποντας και κάνοντας συνεχίζεται από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, που προχωράει σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σε επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, χωρίς τα μέτρα αυτά να υποδεικνύονται από κάποια ολοκληρωμένη μελέτη ειδικών…

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης πρόκειται να επεκταθεί στη νότια πλευρά της οδού Φραντζή, μετά από το χώρο στάθμευσης των μοτοσικλετών μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα επιβληθεί επίσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, κάθε Σάββατο, τις ώρες λειτουργίας της λαϊκής (οκτώ το πρωί με μία μετά το μεσημέρι). Ειδικότερα, η ελεγχόμενη στάθμευση θα επιβληθεί στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Σπάρτης, από το κτήριο της Κεντρικής Αγοράς μέχρι την Εθνική Οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς, επάνω από το χώρο της λαϊκής.
Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνεται γενικόλογα ότι οι αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προτείνονται κατόπιν «επιστημονικής εισηγήσεως», ενώ είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη.
Επισημαίνεται ότι οι προτάσεις θα τεθούν προς έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και η Τροχαία.
Άλλες προτάσεις είναι η τοποθέτηση κολονακίων σε όλο το τμήμα της οδού Αρτέμιδος από την οδό Κλαδά έως την οδό Κιλκίς, ώστε να βελτιωθεί η ροή της κυκλοφορίας. Προτείνεται ακόμη να διατεθεί ολόκληρη η βορεινή πλευρά της νησίδας της οδού Σταδίου (23ης Μαρτίου) για τη στάθμευση μοτοσικλετών, να διατεθεί ολόκληρη η Σιδηροδρομικού Σταθμού επίσης για τη στάθμευση μοτοσικλετών, να καταργηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Υπαπαντής και στο κομμάτι από τη συμβολή με τη Μητροπολίτου Μελετίου μέχρι την πλατεία της εκκλησίας και να απαγορευτεί η στάθμευση βαρέων οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Ακρίτα και στα δύο ρεύματα.
Στ.Μ.