Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 19:00

Το κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ 
Αφιέρωμα στη Μεσσηνία, στις δυνατότητές της και στο πως βιώνει την κρίση, κάνει το κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF, δημοσιογράφοι του οποίου επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο, Δημήτρη Μανιάτη…

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν ενημέρωση για τους σκοπούς του Επιμελητηρίου, το οποίο εκπροσωπεί τους παραγωγικούς φορείς του Νομού και αποτελεί σύμβουλος της πολιτείας.
Ο Δημήτρης Μανιάτης τους ενημέρωσε επίσης για τον πρωτογενή τομέα, την τυποποίηση και τις εξαγωγές των παραδοσιακών κυρίως προϊόντων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τυποποιητές και εξαγωγείς λόγω της κατάστασης που επικρατεί και προσδοκούν σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, "επίσης ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στον εισερχόμενο τουρισμό, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας για το οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ίδρυσε το «Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού Τουρισμού Μεσσηνίας (KCVB)» που δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε επενδυτή να πάρει άμεσα πληροφορίες για τον Νομό Μεσσηνίας και προσέφερε στους δημοσιογράφους έντυπο πληροφοριακό υλικό της Μεσσηνίας, που έχει επιμεληθεί το Γραφείο Υποδοχής.
Επισημάνθηκε ακόμα η δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο με υποδομές που ήδη υπάρχουν όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το πολύ καλό οδικό δίκτυο από Αθήνα.
Αναφορά έγινε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας το οποίο παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και στους επισκέπτες τουρίστες, γεγονός πολύ σημαντικό για την επιλογή της Μεσσηνίας ως τόπο διαμονής ή διακοπών.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην θετική εικόνα που έχουν οι ξένοι επισκέπτες για την χώρα και εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξει σύντομα η Ελλάδα σε μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους της".