Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 18:53

Με φράση του Νίκου Μπελογιάννη η Έλενα Ψαρρέα ξεκαθαρίζει τη στάση της

«ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ» 
«Ήρθε ο καιρός των πράξεων», τονίζει η βουλευτής Μεσσηνίας, Έλενα Ψαρρέα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα σταθεί απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Επικαλείται μάλιστα την ίδια φράση του Νίκου Μπελογιάννη προς τους δολοφόνους του, την οποία είχε επικαλεστεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο φετινό μήνυμά του για τα 63 χρόνια από την εκτέλεση του…

Σε μήνυμά της στο facebook η Έλενα Ψαρρέα σημειώνει: «Αυτή η κυβέρνηση έλαβε την πιο σπουδαία και διαυγή εξουσιοδότηση, να φέρει την ελπίδα. Σε μια κοινωνία που δε θέλει να ζει τα μνημόνια της καταστρόικα, το ένα πίσω από το άλλο. Σε μια κοινωνία που με περηφάνια έβαλε τη σφραγίδα λέγοντας το δικό της ΟΧΙ. Ο λαός πήρε την τύχη στα χέρια του μετά από πέντε χρόνια καταπίεσης και εξαθλίωσης, κατάλαβε τη δύναμή του. Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς όλου του παλιού, φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και μιντιακού κατεστημένου και τα τελεσίγραφα των λεγόμενων θεσμών. Ύψωσε το ανάστημά του. Τίμησε τους αγώνες γενεών που αντιστάθηκαν και άνοιξε το δρόμο της αντίστασης, της ανατροπής και της ρήξης. Πέντε χρόνια μάθαμε ότι η φρίκη μπορεί να κουβεντιάζεται ενώ εκείνη αμίλητη, να προχωράει. Ήρθε τώρα ο καιρός των πράξεων.
"Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων."»