Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 16:08

Μικρή Μαντίνεια, μικρή η φροντίδα από το Δήμο Καλαμάτας…

Μικρή Μαντίνεια, μικρή η φροντίδα από το Δήμο Καλαμάτας…

ΧΟΡΤΑΡΙΑ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ 
Ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν. Τέτοια ημέρα οι χώροι του πρώην Ιδρύματος Παναγιώταρου, στη Μικρή Μαντίνεια, έλαμπαν και ο δήμαρχος Καλαμάτας έκανε τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δύο ευεργετών. Σήμερα ο χώρος είναι στα κακά του τα χάλια. Οι προτομές είναι σχεδόν πνιγμένες από ξερά χορτάρια, ενώ όποιος περνάει απ’ έξω έχει το νου του μη του ορμήξει κανένας αρουραίος…

Αυτή η απαράδεκτη εικόνα προκαλεί τα παράπονα, ακόμα και την αγανάκτηση των κατοίκων της Μικρής Μαντίνειας, οι οποίοι επανειλημμένως μας «ενοχλούν» προκειμένου να γράψουμε κάτι για την κατάσταση, μπας και ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος και φροντίσει για τον καθαρισμό του χώρου.
Η Μικρή Μαντίνεια μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε το εκπληκτικό τουριστικό προάστειο της Καλαμάτας. Σήμερα η τουριστική κίνηση έχει πέσει. Αφενός ο Δήμος δεν προστάτεψε το παραθαλάσσιο αλσύλλιο που έγινε είτε πάρκινγκ αυτοκινήτων είτε χώρος τραπεζοκαθισμάτων με κατασκευές που σε ορισμένες περιπτώσεις ελέγχονται για τη νομιμότητά τους. Αφετέρου δεν φροντίζει για την καθαριότητα και την ευταξία της περιοχής. Το πεζοδρόμιο πριν από την είσοδο του χωριού σε ορισμένα σημεία του είναι ακάθαρτο από τα χόρτα και τις πέτρες, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να κατέβουν στο στενό δρόμο. Μέσα στο χωριό, όπου υπάρχει πεζοδρόμιο, συνήθως είναι πιασμένο από μεγάλες γλάστρες και άλλα εμπόδια για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, οπότε πάλι ο κόσμος αναγκάζεται να περπατάει στο στενό δρόμο. Περίπατος σε ό,τι έχει απομείνει από το αλσύλλιο δεν μπορεί να γίνει, αφενός επειδή ο χώρος έχει γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων και εφετέρου επειδή εκεί που υπάρχει πλακοστρωμένο δάπεδο οι πλάκες έχουν σπάσει.
Η εικόνα της Μικρής Μαντίνειας υποβαθμίζεται επίσης από τις διάφορες γερμένες, σκουριασμένες και άναρχα τοποθετημένες πινακίδες επιχειρήσεων.
Μια βόλτα στην περιοχή μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε ότι δεν αξίζει στη Μικρή Μαντίνεια αυτή η εικόνα. Ο Δήμος πότε σκοπεύει να κάνει κάτι για την αποκατάστασή της;
Στ.Μ.

Γερμένη η πινακίδα του πρώην κληροδοτήματος με τα ονόματα των ευεργετών

 

Η εικόνα του ιδρύματος στο κέντρο του της Μικρής Μαντίνειας

 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στα αποκαλυπτήρια των προτομών από το δήμαρχο, ο χώρος έλαμπε

 

Κατεστραμμένο το πλακόστρωσο, με κενά και λακκούβες, προσφέρεται μόνο για στάθμευση αυτοκινήτων και όχι για περίπατο

 

Το πεζοδρόμιο είναι για τα χόρτα και τις πέτρες. Οι πεζοί έχουν χώρο να περπατήσουν στο στενό δρόμο...