Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 21:44

Εργαστήρι γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ο Γιώργης Βραχνός δημιουργεί Ο Γιώργης Βραχνός δημιουργεί

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 
Σε ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα σημεία της πόλης, κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια μεταξύ της θάλασσας και του «Πανελληνίου», καλλιτέχνες της περιοχής εμπνέονται και δημιουργούν, ενώ οι περαστικοί ενημερώνονται για την τέχνη τους και το έργο τους. Είναι το 2ο Εργαστήρι Γλυπτικής, που γίνεται από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας…

Την παρουσίαση του εργαστηρίου έκαναν, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, από το οποίο έχει παραχωρηθεί ο χώρος, Χάρης Βγενής, ο εκπρόσωπος του Καλλιτεχνικού Στεκιού Νίκος Ηλιόπουλος και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, Γιάννης Γκούζος.
Το Εργαστήρι Γλυπτικής έχει ξεκινήσει από τις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου. Συμμετέχουν 20 επαγγελματίες γλύπτες, λιθοξόοι, λιθογλύπτες αλλά και ερασιτέχνες, καθώς επίσης μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του κάθε ενδιαφερόμενος.
Ο Χάρης Βγενής τόνισε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο παραχώρησε το χώρο για τη λειτουργία του 2ου Εργαστηρίου Γλυπτικής με πολύ χαρά και στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να συνδεθεί ο χώρος του λιμανιού με τον πολιτισμό και την τέχνη αλλά και να προσελκύσει και άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Ο Νίκος Ηλιόπουλος, από το Καλλιτεχνικό Στέκι, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Χάρη Βγενή για τη στήριξη της διοργάνωσης, ενώ προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να μη διστάσουν να επισκεφθούν το χώρο και να ζητήσουν να γνωρίσουν αυτή την τέχνη.
Ο Γιάννης Γκούζος σημείωσε ότι στο Εργαστήρι συμμετέχουν καλλιτέχνες που κατάγονται ή ζουν στη Μεσσηνία. Ανέφερε ότι πρόκειται για έναν ζωντανό και παραστατικό τρόπο γλυπτικής δημιουργίας, ενώ ευχαρίστησε και εκείνος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Χάρη Βγενή,  όπως και τους χορηγούς, επιχειρήσεις μαρμάρων.
Στ.Μ.

Γιάννης Γκούζος, Χάρης Βγενής και Νίκος Ηλιόπουλος