Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 14:39

Νέα διοίκηση στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία

ΑΠΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ 
Ο Αθανάσιος Ψαρούλης, με το μεγάλο έργο όσον αφορά την προβολή και υποστήριξη της Μεσσηνίας ιδιαίτερα στις σκανδιναβικές χώρες, έχει τη μεγαλύτερη αποδοχή από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, σύμφωνα με όσα δείχνουν και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που έγιναν το Σάββατο…

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αμφικτυονίας, του θεσμού που δημιουργήθηκε από τον Παναγιώτη Φωτέα, τον Χρήστο Μαλαπάνη και τον Χρήστο Τομαρά, για τη συνένωση όλων των Μεσσηνίων σε όλο τον πλανήτη, εξελέγησαν από τα μεσσηνιακά σωματεία της Αμερικής (ο Καναδάς απέχει) οι Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και Σταύρος Γιαννόπουλος. Από τα Σωματεία της Αυστραλίας οι Τζούλη Τσαρίδη και Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος. Από τα Σωματεία της Ευρώπης ο Αθανάσιος Ψαρούλης. Από τα Σωματεία της Ελλάδας οι Παναγιώτης Μπαζίγος, Αντωνία Οικονόμου και Γιάννης Πράνταλος.
Σημειώνεται ότι στη θέση του προέδρου και του συμπροέδρου εναλλάσσονται ανά διετία, εξ οφίτσιο, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και ο εκπρόσωπος των δημάρχων της Μεσσηνίας. Αυτή τη διετία πρόεδρος είναι η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και συμπρόεδρος ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Καστίβελας.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Σωματεία Αμερικής: Γιώργος Κωνσταντόπουλος από το Σύλλογο Ναυαρίνο του Σαν Φρανσίσκο (27 ψήφοι). Αθανάσιος Σωτηρόπουλος από το Σύλλογο Ναυαρίνο του Σικάγου (27 ψήφοι). Σταύρος Γιαννόπουλος από το Σύλλογο Νέων Επιστημόνων Βορείου και Νοτίου Αμερικής (22 ψήφοι). Παναγιώτης Παπαδόπουλος από το Σύλλογο Νέων Επιστημόνων Βορείου και Νοτίου Αμερικής (20 ψήφοι).
Σωματεία Αυστραλίας: Τζούλη Τσαρίδη από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο του Σύδνεϋ (54 ψήφοι). Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος από το Σύλλογο Υπαπαντή του Κυρίου Μελβούρνης (50 ψήφοι).
Σωματεία Ευρώπης: Αθανάσιος Ψαρούλης από το Σύλλογο Μεσσηνίων της Σκανδιναβίας (83 ψήφοι).
Σωματεία Ελλάδας: Παναγιώτης Μπαζίγος από το Σύλλογο Μανιατών Καλαμάτας (64 ψήφοι). Αντωνία Οικονόμου από το Σύλλογο Αριστομένης της Αγίας Παρασκευής Αττικής (34 ψήφοι). Γιάννης Πράνταλος από το Σύλλογο Δρακονερίου Μεσσηνίας (31 ψήφοι). Μαρία Λιακάκη από το Σύλλογο Σιδηροκαστριτών (21 ψήφοι). Παναγιώτης Λούτος από την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας (20 ψήφοι). Κώστας Βοργιάς από το Σύλλογο Παπαφλέσσας της Πάτρας (14 ψήφοι). Έλενα Παπανδρέου από το Σύλλογο Η Ελαία στα Βριλήσια (11 ψήφοι). Βάσια Κουκουλα-Μπαλτά από το Σύλλογο Ναυαρίνο της Πύλου (5 ψήφοι). Λίλια Σωτηροπούλου από το Σύλλογο Παπαφλέσσας Νέου Ηρακλείου Αττικής (5 ψήφοι). Ευστάθιος Χάρταλος από την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας (4 ψήφοι). Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από το Σύλλογο Αγία Τριάδα Μάδαινας (3 ψήφοι).
Εποπτικό Συμβούλιο: Γιώργος Κρόμπας από την Ένωση Μεσσηνίων Κορινθίας (51 ψήφοι), Ευστάθιος Μητρόπουλος από το Σύλλογο Εύανδρος Γκύζη (24 ψήφοι) και Κυριάκος Κυριακόπουλος από το Σύλλογο Εύανδρος Γκύζη (15 ψήφοι).