Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 21:21

Έτοιμη η μελέτη για το μεγάλωμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ο όροφος των 1.000 τετραγωνικών θα ανεγερθεί επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική Ο όροφος των 1.000 τετραγωνικών θα ανεγερθεί επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Παραδόθηκε στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας η μελέτη για την ανέγερση ορόφου επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, με εμβαδόν 1.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και για την αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών…

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι η μελέτη έγινε με χρηματοδότηση της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου αλλά και ότι έχει ήδη κλειστεί ραντεβού με τον Καλαματιανό γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση, ώστε να αναζητηθεί χρηματοδότηση και να γίνει το έργο.
Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου επισημαίνονται τα εξής: «Παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30/7/2015 από την μελετητική εταιρία BETAPLAN  Α.Ε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας η οριστική μελέτη εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης τόσο της προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική όσο και της αναδιαρύθμισης του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών.
Σημειώνεται ότι το κόστος της μελέτης αποτελεί δωρεά της οικογένειας του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος και ύστερα από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας,  εγκρίνεται η μελέτη των δύο ανωτέρω έργων και ο φάκελος αμέσως διαβιβάζεται  στο Υπουργείο Υγείας για την απαραίτητη  έγκριση-υπογραφή του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Ταυτόχρονα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος έχει έρθει ήδη σε επαφή  με το Γενικό Γραμματέα  Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, συμπατριώτη μας Αλέξη Χαρίτση και έχει οριστεί μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να διερευνηθεί-προσδιοριστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου.
Με αφορμή την σημερινή παράδοση της μελέτης από την εταιρία  BETAPLAN Α.Ε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Ένα ακόμη σημαντικό και αναμφισβήτητα ουσιαστικό έργο  προχωρά ικανοποιητικά. Πριν από λίγο καιρό κάτι τέτοιο φάνταζε άπιαστο όνειρο. Σήμερα όμως, βλέπουμε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε χειροπιαστή πραγματικότητα. Γνωρίζουμε, ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Είμαστε όμως σίγουροι και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας.
Για ακόμη μια φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αχιλλέα  Κωνσταντακόπουλο και στην οικογένειά του. Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την έναρξη αυτού του τόσου σημαντικού εγχειρήματος.
Στόχος μας τις επόμενες ημέρες να  πάρουμε την έγκριση από το Υπουργείο Υγείας και μέσα  στο 2016 να έχουμε την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια καθοριστική παρέμβαση  που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και θα δώσει άλλον αέρα στο Νοσοκομείο μας. Έχουμε δηλώσει, ότι θέλουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας –πέρα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας- να αποτελεί  το Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Ειδικά σήμερα, που ο Νομός μας- η Μεσσηνία- κινείται και  χαρακτηρίζεται από μια αναπτυξιακή δυναμική της αξίζει και  ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.
Από την πλευρά μας  έχουμε θέσει τη παρακολούθηση και την εποπτεία των διαδικασιών αυτού του έργου,  ως μέγιστη βασική καθημερινή μας προτεραιότητα. Δεν μας φοβίζουν οι όποιες δυσκολίες καθημερινά συναντούμε. Το έργο αυτό όσο και μεγάλο είναι, πρέπει να γίνει και θα γίνει. Αυτό εάν θέλετε είναι και το συλλογικό μας διακύβευμα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου που καταβάλλουν όλες τους τις δυνάμεις».