Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:54

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο για το πρόστιμο

ΤΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το ΠΑΜΕ έξω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας, κατά της επιβολής του προστίμου των 900 ευρώ, για αεροπανό που είχε κρεμάσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, προκειμένου να καλέσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις…

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ μοίρασαν ανακοινώσεις με τη σχετική καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας και με ντουντούκες ενημέρωναν εργαζόμενους και περαστικούς για τη νέα πρόκληση της δημοτικής αρχής ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως τόνισαν.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία συνάντησε τον γενικό γραμματέα του Δήμου του Δήμου, Βασίλη Χατζή, καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε στην τελετή ορκωμοσίας στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού. Στον γενικό γραμματέα ανακοινώθηκε ότι «δεν πρόκειται να γίνει δεχτή η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση να ενημερώνουμε και να κινητοποιούμε το λαό, ότι δεν κάνουμε αποδεχτό το πρόστιμο για το πανό ιδιαίτερα αυτό που καλούσε σε αντίσταση ενάντια στο 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».
Τέλος η αντιπροσωπία, επέστρεψε την κλήση των 900€, σαν απαράδεκτη και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι «ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι ο Δήμος δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με κανέναν και ότι εφαρμόζει το νόμο για την αφισορρύπανση και τα αεροπανό, με ενιαίο τρόπο για όλους, είτε πρόκειται για κόμματα, είτε για φορείς, είτε για φυσικά πρόσωπα.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος παρακαλεί όλους και ιδιαίτερα τους φορείς να δείχνουν τον αναγκαίο σεβασμό για το δημόσιο χώρο, σε μιαν εποχή μάλιστα που η στελέχωση του Δήμου σε προσωπικό καθαριότητας είναι ελλιπής και επομένως η δυνατότητα για καθαρισμό μειωμένη.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όταν παραβιάζεται ο νόμος περί αφισορρύπανσης κ.λπ., θα επιβάλλονται πρόστιμα προς όλους και θα βεβαιώνονται στην Εφορία. Αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου.
Προκειμένου, δε, να συμβάλλει η Δημοτική Αρχή στην ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών, θα κατασκευάσει και θα τοποθετήσει μέχρι 15/8 ευμεγέθεις πίνακες, που θα εγκατασταθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης, για δωρεάν προβολή όλων όσοι ενδιαφέρονται, ύστερα από αίτησή τους φυσικά».