Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 16:16

Παιδιά είναι όχι ζήτουλες…

Παιδιά είναι όχι ζήτουλες…

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 
Τη Δευτέρα ανέβηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο, να δει πως τα περνούν τα παιδιά. Εκεί προφανώς του είπαν τα παιδιά ότι θέλουν περισσότερες μπάλες, βιβλία και παιχνίδια. Ο δήμαρχος έδωσε οδηγίες και πήγαν αυτά τα πράγματα στα παιδιά, έστω και δυο μέρες πριν λήξει η κατασκηνωτική περίοδος. Τι χρειαζόταν όμως να ζητηθεί από τα παιδιά να βγουν φωτογραφία με τα παιχνίδια; Γιατί ένα παιδί να αναγκάζεται να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο επειδή του δόθηκε ένα παιχνίδι και μάλιστα η φωτογραφία του να βγαίνει στο διαδίκτυο μέσα από το siteτου Δήμου;…

Μια φωτογραφία που δείχνει άλλα παιδιά να κρατούν τα παιχνίδια με ενθουσιασμό και άλλα με αμηχανία ίσως και με καταναγκασμό, σαν να κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει, δεν το καταλαβαίνουν.
Τιμά το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή το γεγονός ότι άνοιξαν την κατασκήνωση, παρότι δεν είναι του Δήμου και παρότι δεν είχε καμία οικονομική υποστήριξη από το κράτος. Άλλο όμως αυτό και άλλο το να βάζεις τα παιδιά να δείξουν την ευχαρίστησή τους με αυτόν τον τρόπο. Τι μάθημα αξιοπρέπειας πήραν αυτά τα παιδιά;
Και κάτι ακόμη, η δημοτική αρχή δηλώνει ότι τα έξοδα της κατασκήνωσης αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν τις 100.000 ευρώ. Εμείς παρακολουθούμε ανελλιπώς τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και ξέρουμε ότι ούτε τις 50.000 ευρώ δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα έξοδα. Γιατί λοιπόν τέτοια υπερβολή; Σε τι εξυπηρετεί;
Στο σημερινό σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου για την κατασκήνωση σημειώνονται τα εξής: «Οδεύει προς ολοκλήρωση η κατασκηνωτική περίοδος για παιδιά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων στον Ταΰγετο, σε μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Τα παιδιά χαίρονται τη φύση και επιδίδονται σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκτός από την αναψυχή.
Η κατασκήνωση λειτουργεί φέτος χάρη στην κάλυψη των εξόδων της, που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000 ευρώ, εξ ολοκλήρου από το Δήμο Καλαμάτας, δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν απέστειλε επιχορήγηση.
Αύριο, Παρασκευή 7 Αυγούστου, ολοκληρώνεται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, με 70 παιδιά, 35 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια, καθώς και με 10 στελέχη, που ξεκίνησε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015.
Χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, κορυφώθηκε η διασκέδαση, καθώς ο εθελοντής Δημήτρης Αναστασόπουλος, ιδιοκτήτης της σχολής χορού Just dance και παλιός κατασκηνωτής, επισκέφθηκε την κατασκήνωση και επί 5 ώρες δίδαξε στα παιδιά χορούς latin, zumba και hip hop.
Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, τα υλικά και μέσα της κατασκήνωσης εμπλουτίσθηκαν με μία επιπλέον τηλεόραση 42 ιντσών, καθώς και με βιβλία, μπάλες κάθε είδους και δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια, ώστε να υπάρξει παραπέρα αναβάθμισή της.
Αύριο Παρασκευή, με την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου για παιδιά, θα αρχίσει η δεύτερη κατασκηνωτικής περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραθερίσουν 75 ηλικιωμένοι από τις 7 μέχρι τις 16 Αυγούστου. Οι ηλικιωμένοι προέρχονται από τα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών».
Στ.Μ.