Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 14:45

Και ροκιές και λαϊκά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιώργος Μαργαρίτης θα έρθουν φέτος, το Σεπτέμβρη, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλαμάτα. Η πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ…

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ, το σύνθημα του 41ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγή, που στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Σεπτέμβρη, είναι οι στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Πάρκο του Λιμενικού και η ΚΝΕ τονίζει ότι «αποτελεί το  πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για όλους τους νέους εργαζόμενους, άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές. Και ως τέτοιο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού μας. Φέτος είναι αφιερωμένο,  στους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Είναι  ενταγμένο στη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μπροστά στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ το 2018. Επιπλέον πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, που σηματοδοτεί την αφετηρία νέων οργανωμένων αγώνων σε όλα τα μέτωπα, τη μαζικότερη και αποφασιστικότερη αντεπίθεση της νεολαίας και των εργαζομένων στην καταστροφική για αυτούς εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική».
Η ομιλία του Κύριλλου Παπασταύρου θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα τραγουδήσει την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη και ο Γιώργος Μαργαρίτης την επομένη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στους εκτελεσμένους καλαματιανούς κομμουνιστές με απόφαση του εκτάκτου στρατοδικείου Τρίπολης τα χρόνια 47-49 και στη δράση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ στην Καλαμάτα , εκθέσεις φωτογραφίας.