Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 19:30

Να εξηγηθούν κόμματα και υποψήφιοι για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος ζητάει ο Νίκας

ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΔΙΤ ΚΑΙ Ο ΤΣΩΝΗΣ; 
Κάποτε, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, κατά τις προεκλογικές περιόδους, ιεραρχούσε τα αιτήματα της περιοχής και οι εκπρόσωποι του Δήμου τα προέβαλαν ως διεκδικήσεις στα κόμματα, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψηφίους. Τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έκρινε μόνος του ότι το πρώτο αίτημα του Δήμου είναι να δοθεί σε ιδιώτη, για κατασκευή και εκμετάλλευση, ο δρόμος Καλαμάτας-Ριζομύλου…

Μάλιστα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε σημερινές του δηλώσεις, εξέφρασε τη χαρά του, καθώς, όπως τόνισε, για το θέμα αυτό φαίνεται πως «υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης» με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη. Επίσημα πάντως η δημοτική αρχή Μεσσήνης δεν έχει τοποθετηθεί επί του κυρίαρχου αυτού ζητήματος για το μέλλον της περιοχής, καθώς, όπως έχει υπογραμμιστεί σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν το έργο έχει τα χαρακτηριστικά κλειστού δρόμου θα αποκοπεί η πόλη της Μεσσήνης από το παραθαλάσσιο μέτωπο.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας στις δηλώσεις του σήμερα επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μελετητικά ώριμο κατά 100% αλλά και ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρών.
Ο δήμαρχος έχει παρέμβει στο υπουργείο Υποδομών και πιέζει ώστε το έργο να δοθεί ιδιώτη για κατασκευή και εκμετάλλευση, με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ως ουρά μάλιστα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (και Σπάρτης), που έχει παραχωρησιούχο τον Μορέα.
Στ.Μ.