Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 14:59

Παραιτήθηκε η μισή Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους "πολιτικής αξιοπρέπειας"

Πανό στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, το οποίο καθαιρέθηκε λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα Πανό στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα, το οποίο καθαιρέθηκε λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ 14 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 27 
Κοινή δήλωση παραίτησης, στην οποία υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε πολιτικό μόρφωμα που δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κατέθεσαν 11 από τα 27 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν παραιτηθεί τρία ακόμη μέλη και συνολικά οι παραιτηθέντες είναι 14, περισσότεροι από αυτούς που συνεχίζουν…

Οι 11 παραιτηθέντες, που οι πολιτικές τους θέσεις φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στις θέσεις της «Λαϊκής Ενότητας» είναι: Τσουλάκος Βασίλης, Κοντογιαννοπούλου Γιάννα, Λουκάκος Κώστας, Λυμπέρης Βασίλης, Μάινας Βαγγέλης, Μπούρας Κώστας, Ξεπαπαδέας Φώτης, Παναγάκη Ευαγγελία, Περδίου Νόρα, Σιψάς Δημήτρης, Σκαλτσά Κλεοπάτρα.
Η κοινή τους δήλωση έχει ως εξής:
«Εμείς, τα μέλη της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε δημόσια να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι παραιτούμαστε από στελέχη της Ν.Ε και μέλη του.
Οδηγηθήκαμε σε αυτή την οδυνηρή για μας απόφαση, όταν η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε και διέγραψε το προεκλογικό της πρόγραμμα και την βασική δέσμευσή της για κατάργηση των μνημονίων. Όταν η κυβέρνηση, την επαύριον του δημοψηφίσματος, αγνόησε το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας μας. Όταν ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός ακύρωσε με αντιδημοκρατικό τρόπο, την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για έκτακτο συνέδριο που και ο ίδιος είχε εισηγηθεί, προκηρύσσοντας εκλογές με τις ευλογίες Μέρκελ-Γιουνκέρ-Ντάισεμπλουμ πριν απευθυνθεί στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Με λίγα λόγια, ουσιαστικά βιώνουμε την κατάργηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποφάσεις του προέδρου και μιας μικρής ομάδας του Μαξίμου.
Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ωρίμασε βίαια, όπως  με καμάρι προπαγανδίζουν οι νέο-μνημονιακοί κεντρικοί εκφραστές του, αλλά εξελίσσεται πλέον σε ένα μεταλλαγμένο πολιτικό μόρφωμα που δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε για να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις που σήμερα χαρακτηρίζει συνθήματα και ιδεολογήματα.
Αφορούν τους συμπολίτες μας οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ν.Ε. Μεσσηνίας;
Πιστεύουμε πως σας αφορούν, με την έννοια ότι όλους εμάς -μαζί και με άλλους συντρόφους- μας γνωρίσατε ως φορείς των ιδεών και των προτάσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στους συνδικαλιστικούς αγώνες, στις πορείες και διαδηλώσεις, στα κινήματα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Αλληλεγγύη, για την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας (ΕΡΤ, ΔΕΗ, αεροδρόμιο, ιδιωτικοποίηση 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία κ.ά.), κατάργηση ΕΝΦΙΑ και χαρατσιών. Μας βρήκατε έξω από την πόρτα σας, να σας μιλάμε για τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, για την αξιοπιστία των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών του.
Ήμασταν το "πρόσωπο'' του ΣΥΡΙΖΑ που το βράδυ των εκλογών της 25ης Γενάρη σας διαβεβαίωσε ότι την εμπιστοσύνη για την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ που μας δείξατε ΔΕΝ θα την διαψεύσουμε.
Δυστυχώς αυτό που βιώνουμε είναι να γίνεται παρένθεση η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μνημονιακή πολιτική δεν μας εκφράζει και δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον για μας το κόμμα με/και για το οποίο αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα όμως τα τελευταία έξι πέτρινα-μνημονιακά χρόνια. Η πολιτική μας αξιοπρέπεια μάς οδηγεί στην παραίτησή μας από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως για μας η ελπίδα δεν χάθηκε, τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος!
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές που οδηγούν στην χειροτέρευση της ζωής της νεολαίας και του λαού μας, για πραγματική Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια, για μια άλλη πολιτική κατεύθυνση της χώρας μας, μέσα από τα κινήματα που σύντομα θα φουντώσουν.
Δηλώνουμε "παρών" στην κοινωνία και στα κινήματα!
Τα παραιτηθέντα μέλη της Ν.Ε. είναι:
1.      Τσουλάκος Βασίλης
2.      Κοντογιαννοπούλου Γιάννα
3.      Λουκάκος Κώστας
4.      Λυμπέρης Βασίλης
5.      Μάϊνας Βαγγέλης
6.      Μπούρας Κώστας
7.      Ξεπαπαδέας Φώτης
8.      Παναγάκη Ευαγγελία
9.      Περδίου Νόρα
10.    Σιψάς Δημήτρης
11.    Σκαλτσά Κλεοπάτρα
Σημειώνουμε ότι έχουν υποβάλλει ήδη τις παραιτήσεις τους άλλα 3 μέλη από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, δηλαδή 14 από τα 27».