Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 13:14

Στο Πολυτεχνείο με βαθμό 19.146 ο Προκόπης Βλαχόγιαννης

Της Μαρίας Νίκα
«Πώς φαντάζομαι το μέλλον; Με δουλειά στην Ελλάδα» ήταν η απάντηση του αριστούχου Προκόπη Βλαχόγιαννη, όταν τον ρωτήσαμε πως βλέπει να εξελίσσεται η ζωή του, μετά την επιτυχία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Μαθητής του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, έδωσε φέτος για πρώτη φορά Πανελλήνιες και κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ - πρώτη του επιλογή - με 19.146 μόρια!
«Δεν κουράστηκα περισσότερο από τους άλλους, όλοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ήταν δύσκολα φέτος, πολύ δύσκολα θα έλεγα. Στη Σχολή που πέρασα οι βάσεις έπεσαν 600 μόρια», μας είπε σήμερα το πρωί, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ικανοποιημένος από την επίτευξη του στόχου του, αλλά και με συναίσθηση των δυσκολιών που περνά η χώρα, ο Προκόπης εκφράζει και τον προβληματισμό του για τη συνέχεια. Όταν του ζητήσαμε να μας πει πώς βλέπει το μέλλον σε σχέση με τις σπουδές του και την οικονομική κρίση, απάντησε ότι αυτό που εύχεται είναι να βρει δουλειά στην Ελλάδα, αφού βλέπει ότι πολλοί νέοι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, ελπίζει ότι μέχρι να έρθει η ώρα της αναζήτησης εργασίας μπορεί να έχει βελτιωθεί η κατάσταση. «Έχω ακόμη 5 χρόνια σπουδές, είναι και ο στρατός. Θα δούμε. Ίσως μέχρι τότε να έχουν φτιάξει κάπως τα πράγματα».