Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 22:00

Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές αλλά θέλει και το ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση

Γιάννης Λαμπρόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Νίκας, στο Δημαρχείο της Καλαμάτας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Νίκας, στο Δημαρχείο της Καλαμάτας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δήλωσε ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πρόσθεσε όμως ότι η κατάσταση της χώρας απαιτεί συνεννόηση και συνθέσεις, γι’ αυτό και το κόμμα του θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα ώστε στην επόμενη κυβέρνηση να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Εξάλλου, όπως πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο το μνήμονιο και άρα δεν υφίσταται πλέον ο διαχωρισμός μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών που να αποτρέπει την κυβερνητική συνεργασία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, το απόγευμα της Κυριακής,ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ξέρουμε ποια είναι τα προβλήματα, ξέρουμε ότι όλα τα βασικά κόμματα υπέγραψαν και πρέπει να εφαρμόσουν ένα δύσκολο πλην όμως απαραίτητο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν πια διακρίσεις μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί σε αυτό το δύσκολο δρόμο και πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα για τη χώρα εάν τις πολιτικές εξελίξεις μπορέσει και τις διαμορφώσει η Νέα Δημοκρατία, όντας πρώτο κόμμα στις εκλογές. Να μπορεί να διαμορφώσει μια ευρεία διακυβέρνηση, η οποία να μπορεί να διορθώσει τη ζημιά η οποία έγινε στον τόπο τους τελευταίους επτά μήνες, αλλά κυρίως να εξασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα, να κοιτάξει μπροστά και να επαναφέρει την οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης».
Ειδικότερα για την ενδεχομένη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές θα υπάρχει μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και για το ΣΥΡΙΖΑ. Το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει να συζητήσει με τη Νέα Δημοκρατία ως δεύτερο κόμμα είναι δικό του θέμα, αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι οι εποχές απαιτούν ευρύτερες συνθέσεις, πόσο μάλλον από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το πρόγραμμα, το οποίο βέβαια ο ίδιος φαίνεται να έχει δυσκολία να υλοποιήσει. Εμείς σε περίπτωση που θα είμαστε πρώτο κόμμα θα υλοποιήσουμε το τρίτο πρόγραμμα. Και θα πρέπει να πούμε στους πολίτες με ειλικρίνεια ότι όσο πιο γρήγορα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα τόσο πιο γρήγορα θα τελειώνουμε με τα προγράμματα, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε και πάλι την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία δυστυχώς λαβώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Η δικιά μας πόρτα θα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει τις πόρτες σε συνεργασίες, με εξαίρεση βέβαια την προτίμηση, ανεξήγητη κατά την άποψή μου, την οποία ο κ. Τσίπρας δείχνει στη συνεργασία με τον κ. Καμμένο. Κατανοώ γιατί ο κ. Καμμένος υπήρξε προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ τις εποχές του μεγάλου και σκληρού αντιμνημονιακού αγώνα, τώρα όμως που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έγιναν και αυτοί μνημονιακοί θα έπρεπε ίσως ο κ. Τσίπρας να είναι πιο ελαστικός στις προτιμήσεις για μελλοντικές συνεργασίες».
Σημειώνεται ότι στο Δημαρχείο έγινε και σύσκεψη, προφανώς για τις εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, παρουσία των πρώην βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του Μίλτου Χρυσομάλλη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Περικλή Μαντά και άλλων στελεχών.
Στ.Μ.