Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 18:35

Βορίδης: Η Ν.Δ. εγγυάται για την κυβερνητική σταθερότητα μετά τι εκλογές

Αγγελική Σκλήκα, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Μάκης Βορίδης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Αντωνία Μπούζα Αγγελική Σκλήκα, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, Μάκης Βορίδης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Αντωνία Μπούζα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΥΛΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η χώρα την επομένη των εκλογών χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, τόνισε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του κόμματος, ο Μάκης Βορίδης, που κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν με ευθύνη ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. προτίθεται να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες, ενώ, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αυτοδυναμία δείχνει ότι έχει τη διάθεση να ξανασύρει τη χώρα σε εκλογές και μετά το Σεπτέμβριο…

Ο Μάκης Βορίδης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Μεσσηνία, το πρωί ήταν στην Πύλο, το μεσημέρι ήρθε στην Καλαμάτα και το απόγευμα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στη νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. ήταν πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Μίλτο Χρυσομάλλη, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Περικλή Μαντά (πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ.), Αντωνία Μπούζα και από το στέλεχος του κόμματος Αγγελική Σκλήκα.
«Παραβιάζω ανοιχτές θύρες όταν λέω ότι απέτυχε η κυβέρνηση του κ. Τσιπρά», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι αυτό το παραδέχονται πλέον και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του, ακόμη και εκείνοι που θεωρούν ότι πράγματι προσπάθησε να δώσει λύσεις.
Τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η βελτίωση των εισοδημάτων των πολιτών, η δημιουργία πλούτου. Πέρα από αυτά όμως, πρόσθεσε, πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα, την παιδεία, για τα οποία υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι το κάλεσμα της κυβέρνησης στους μετανάστες για να τους χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα δημιούργησε μια τεράστια μεταναστευτική ροή. Για την παιδεία υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενοχοποίησε την αριστεία, κατάργησε τα πρότυπα σχολεία, επέβαλε βαριά φορολόγηση στα φροντιστήρια, άλλαξε τη νομοθεσία για τις διοικήσεις των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για την εγκληματικότητα ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε βάσει των «ιδεοληψιών» και το αποτέλεσμα των νόμων της ήταν να βγουν από τη φυλακή εγκληματικά στοιχεία που συνέχισαν το έργο τους.
Είναι απόλυτα προφανές ότι αυτά πρέπει να αλλάξουν, είπε ο κ. Βορίδης, κάτι που σημείωσε ότι θα γίνει με μια σταθερή κυβέρνηση, την οποία μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία. Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του για αυτοδυναμία αποκαλύπτουν ότι δεν αποκλείεται να διακινδυνεύσουν να ξανασύρουν τη χώρα σε εκλογές.
Στ.Μ.