Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 16:31

Εναέριες ακροβατικές επιδείξεις το απόγευμα στο λιμάνι από την ομάδα "Δαίδαλος"

Φωτογραφία του Κώστα Μαγουλιανίτη από την επίδειξη διάσωσης ναυαγών από αέρος, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, Φωτογραφία του Κώστα Μαγουλιανίτη από την επίδειξη διάσωσης ναυαγών από αέρος, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης,

ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, στην Καλαμάτα, οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή το βράδυ, αν και σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή, θα γίνει η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση, με εναέρια ακροβατικά από την ομάδα επιδείξεων «Δαίδαλος», της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος…

Τα ακροβατικά θα ξεκινήσουν περίπου στις επτά το απόγευμα και το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει από την κεντρική προκυμαία του λιμανιού.
Μετά την επίδειξη το κοινό καλείται να επισκεφθεί την πραγματικά θαυμάσια έκθεση με αυθεντικά ομοιώματα πλοίων, στο Πάρκο του Λιμενικού. Εκεί έχουν εκθέσει τα έργα τους οι Παναγιώτης Σοφικίτης και Γιώργος Καπρούλιας, ενώ λειτουργεί και ενημερωτικό περίπτερο του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, καθώς και περίπτερο των τοπικών συστημάτων των ναυτοπροσκόπων.
Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ομιλία, στην κεντρική προκυμαία, από ιερέα της Μητρόπολης, για τον Άγιο Νικόλαο, τον Προστάτη των ναυτικών. 
Αύριο, Σάββατο, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει από το πρωί, με αγώνες ιστιοπλοΐας και ψαρέματος,  με παράσταση καραγκιόζη το βράδυ στην κεντρική προκυμαία, ενώ στις δέκα το βράδυ, στην περιοχή του γερανού, θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για τη θάλασσα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Η τελετή λήξης της Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική προκυμαία, με συναυλία με τους Juke Box.