Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 19:14

Νέα προγράμματα από την πρώην ΝΕΛΕ, προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες

Μπροστά ο Απόστολος Γκούνης και δίπλα του ο Παναγιώτης Τζαβάρας Μπροστά ο Απόστολος Γκούνης και δίπλα του ο Παναγιώτης Τζαβάρας

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 
Νέα προγράμματα κατάρτισης, που αποσκοπούν στην υποστήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, θα λειτουργήσουν από φέτος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (πρώην ΝΕΛΕ). Από αύριο, Τρίτη, ξεκινάει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στα τμήματα της πρώην ΝΕΛΕ. Η παρουσίαση των προγραμμάτων έγινε σήμερα από τον νόμιμο εκπρόσωπο της πρώην ΝΕΛΕ, περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη και τον διευθυντή κατάρτισης, Παναγιώτη Τζαβάρα…

Όπως σημείωσε ο κ. Γκούνης, τα νέα προγράμματα είναι η ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών στο διαδίκτυο (ηλεκτρονικό επιχειρείν) για την υποστήριξη όσων δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο τομέα, το πρόγραμμα τυροκομικής, για την ανάπτυξη της τυροκομίας στην περιοχή μας, το πρόγραμμα φυτικών καλλυντικών, αιθέριων ελαίων, αρωματικών βοτάνων, καθώς και γι’ αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες. Άλλο ένα νέο πρόγραμμα είναι το θεατρικό εργαστήρι.
Ο κ. Γκούνης τόνισε ότι το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα συνεχίσει να μην ανταγωνίζεται τα ιδιωτικά ΚΕΚ της περιοχής μας, υλοποιώντας προγράμματα που δεν υλοποιούν εκείνα.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσουν επιπλέον τμήματα, με ειδικότητες τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο στην Αθήνα. Ειδικότερα, ανήγγειλε ότι θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει στο ΚΕΚ τμήμα για τις μεταφορές εμπορευμάτων, για τις μεταφορές υγρών καυσίμων, αλλά και τμήμα της Σχολής Κρεοπωλών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  
Ο Παναγιώτης Τζαβάρας σημείωσε ότι αιτήσεις εγγραφής στα τμήματα της πρώην ΝΕΛΕ μπορούν να γίνονται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι πριν λίγο τα Χριστούγεννα και ότι οι καταρτιζόμενοι δεν πληρώνουν τίποτα. Επίσης σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ανακοίνωση για τη λειτουργία τμημάτων και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας εκτός της Καλαμάτας.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα είναι: Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου (απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις λογιστικής). Μαγειρική. Βιολογικές καλλιέργειες οπωροκηπευτικών. Δραστηριότητες οικοξενάγησης. Ζωγραφική. Αγιογραφία. Κατασκευή κοσμημάτων. Κοπτική ραπτική (απαιτείται εξοπλισμός). Πλεκτική χειρός. Χειροτεχνία. Πληροφορική και χρήση νέων τεχνολογιών. Οινολογία-οινογνωσία. Μελισσοκομία. Τυροκομική. Ζωγραφική. Εκμάθηση έγχορδων λαϊκών οργάνων. Φυτικά καλλυντικά,  αιθέρια έλαια, αρωματικά βότανα. Ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών στο διαδίκτυο (ηλεκτρονικό επιχειρείν). Θεατρικό εργαστήρι.
Στ.Μ.