Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 19:22

Ζωή από την Καλαμάτα: Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Θερμή ατμόσφαιρα και θερμή υποδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Θανάση Πετράκο και την Έλενα Ψαρρέα Θερμή ατμόσφαιρα και θερμή υποδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Θανάση Πετράκο και την Έλενα Ψαρρέα

…ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΞΙΜΟΥ 
Να ενισχύσει ο λαός τη Λαϊκή Ενότητα και να μην επιτρέψει να υλοποιηθεί το «σχέδιο εκκαθάρισης των αριστερών, αντιμνημονιακών, πατριωτικών και αντιστασιακών δυνάμεων του τόπου μας, εν ολίγοις των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας», ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή της Καλαμάτας…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν νονά σε βάφτιση που έγινε στην περιοχή της Παλιόχωρας και επιστρέφοντας στην Αθήνα σταμάτησε στην Καλαμάτα, συνάντησε μέλη και φίλους της Λαϊκής Ενότητας, με την οποία είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και έκανε δηλώσεις στο «Πανελλήνιον», πλαισιωμένη από τους πρώην βουλευτές Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα, που είναι πρώτοι στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στη Μεσσηνία και τους επίσης υποψήφιους βουλευτές Βασίλη Τσουλάκο και Μαρία Μήτση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Βουλής που διαλύθηκε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά γίνονται στη χώρα εκλογές κατ’ εντολή των δανειστών, ενώ σε όλη την προηγούμενη περίοδο οι εκλογές και η δημοκρατική διαδικασία εμφανίζονταν ως καταστροφή και πάντοτε εισπράτταμε την αντίδραση των δανειστών. Ο λόγος για τον οποίο σήμερα οι δανειστές επιδίωξαν, ζήτησαν και συμφώνησαν με την παραιτηθείσα κυβέρνηση, με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό τις εκλογές είναι ακριβώς για να καθαιρεθούν, για να εκκαθαριστούν από το πολιτικό τοπίο οι φωνές εκείνες της ανεξάρτητης πολιτικής παρέμβασης, της υπεράσπισης των δεσμεύσεων και της επιμονής υλοποίησης των προγραμματικών αρχών. Οι φωνές του Θανάση Πετράκου, της Έλενας Ψαρρέα και όλων όσοι αντισταθήκαμε στη μνημονιακή λαίλαπα που ενέσκηψε με τρόπο εντελώς αιφνίδιο και απρόσμενο, απροσδόκητο θα έλεγα και γι’ αυτό τραυματικό».

Βασίλης Τσουλάκος, Θανάσης Πετράκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Έλενα Ψαρρέα και Μαρία Μήτση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε το Μεσσηνιακό λαό να στείλει ξανά στη Βουλή τους Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα, ως βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι είναι συνεπείς και έντιμοι αγωνιστές των λαϊκών συμφερόντων.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή ώστε «να μην εκκαθαριστεί από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, από την πολιτική έκφραση αλλά και από την κοινωνική αποτύπωση αυτό το οποίο με τον πιο ηχηρό τρόπο διατυπώθηκε ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Ήταν ένα όχι που εμπεριείχε όλους τους αγώνες που ιστορικά έχει δώσει ο λαός μας. Ένα όχι που αποδείκνυε ότι ο λαός είναι και ώριμος και θαρραλέος και δεν φοβάται και σίγουρα δεν χαρίζει τη ζωή του και το μέλλον σε εκείνους που θέλουν να διαφεντεύουν τις τύχες της κοινωνίας. Ο λαός αυτός μας έδωσε εντολή να μη σκύψουμε το κεφάλι, ο ίδιος δεν σκύβει το κεφάλι και αυτό αποτελεί ιερή υποχρέωση για όλους όσους θέλουμε ευόρκως να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας, να παλέψουμε και σε αυτή τη συγκυρία ώστε να μην ευοδωθεί, να μην υλοποιηθεί το σχέδιο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχέδιο εκκαθάρισης των αριστερών, αντιμνημονιακών, πατριωτικών και αντιστασιακών δυνάμεων του τόπου μας, εν ολίγοις των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας, γιατί στη Βουλή απομείναμε λίγοι να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία και τη λαϊκή κυριαρχία. Στην κοινωνία όμως είναι πάρα πολλοί, είναι παρά πολλές, είναι αυτοδύναμοι εκείνοι που δεν υποχωρούν. Και οπωσδήποτε αυτό το κίνημα, αυτό το μέτωπο που τώρα ξεκίνησε να συγκροτείται ως η πρώτη ασπίδα, το πρώτο ανάχωμα, η Λαϊκή Ενότητα, που αποτελεί τη γνήσια έκφραση της δημοκρατικής αντίστασης και της αντιμνημονιακής μάχης θα πρέπει να ενισχυθεί, θα πρέπει να εκπροσωπηθεί με τρόπο αντίστοιχο της ανάγκης και της επιταγής η δημοκρατία να θωρακιστεί, η ελευθερία να αποκατασταθεί, η εθνική ανεξαρτησία να ανακτηθεί και επιτέλους να υπάρξει λογοδοσία και δικαιοσύνη γι’ αυτό το έγκλημα που συνετελείται σε βάρος του λαού μας».
Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας εκφράζουν, ως προς τη συγκρότησή τους, αυτό που ζητάει η κοινωνία, σε αντίθεση με τα ψηφοδέλτια του κόμματος που δηλώνει ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα σημείωσε ότι οι πρώτοι στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία είναι εκείνοι που είχαν εκλέξει οι ψηφοφόροι τον Ιανουάριο, ενώ επικεφαλής πρώτος στο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ένας «δοτός». Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων και δυστυχώς του συνδυασμού που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ομάδα Μαξίμου, βλέπουμε να προτάσσονται δοτοί υπουργοί, δοτά πρόσωπα κυβερνητικά που δεν αναδείχθηκαν ποτέ μέσα από εκλογές, να τίθενται πρώτοι στα ψηφοδέλτια».
Τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τον Θανάση Πετράκο και την Έλενα Ψαρρέα.
Στ.Μ.