Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:13

Νίκας-Τατούλης φτιάχνουν μόνοι σχέδιο για την ανάπτυξη της Καλαμάτας…

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Τη στρατηγική ανάπτυξης της Καλαμάτας θα σχεδιάσουν την Τετάρτη το μεσημέρι, σε σύσκεψη που θα έχουν στο Δημαρχείο, πλαισιωμένοι από τα επιτελεία τους, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε λόγος να έχει συζητηθεί προηγουμένως αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός ανάπτυξης του τόπου είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής…

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Νίκας, η σύσκεψη θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι. Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα έργα που είναι ανάγκη να γίνουν στην πόλη και το Δήμο, με τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, με την ανακατασκευή των εισόδων της πόλης, με τον άξονα Καλαμάτας-Ριζόμυλου, με τη ανέγερση νέων παιδικών σταθμών, με τους χώρους άθλησης, το Μέγαρο Χορού κ.ά
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από την Kalamata Journal, για το αν έπρεπε να έχει προηγηθεί αυτή η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ακολουθήσει η σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, απάντησε ότι ο θεσμικός ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι να σχεδιάζει αλλά να αποφασίζει επί εισηγήσεων. Τόνισε λοιπόν ότι κατά τη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη θα καταλήξει σε κάποιες εισηγήσεις τις οποίες θέσει στη συνέχεια στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον σχολίασε ότι «δεν διοικεί το Δημοτικό Συμβούλιο την πόλη» αλλά αυτό το κάνει η δημοτική αρχή και επίσης σημείωσε ότι το θεσμό της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει κανένα άλλο θεσμικό όργανο.
Ακόμη ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο τον οποίο η δημοτική αρχή αναγνωρίζει και έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται και να συνεννοείται με την περιφερειακή αρχή.
Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πάρα πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι η Περιφέρεια και προσωπικά ο περιφερειάρχης έχει καλή διάθεση συνεργασίας με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας.
Στ.Μ.