Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 22:10

Νέα αντιπαράθεση για το κόστος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

ΣΤΑ 179.000 ΕΥΡΩ 
Νέα, μικρή πάντως, ένταση σημειώθηκε στο Δήμο για το κόστος του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε αυτή τη φορά ότι ανέρχεται στα 172.000 ευρώ, προσθέτοντας όμως ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου ένα μέρος αυτού του ποσού να καλυφθεί από χορηγούς…

Για το κόστος της διοργάνωσης, που γίνεται από την γερμανική πολιτιστική εταιρία Interkultur, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, υπήρχε μια ασάφεια, η οποία συνεχίζει να υπάρχει, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είχε δηλώσει πέρσι, όταν εισηγήθηκε η δημοτική αρχή την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, ότι το κόστος της διοργάνωσης δεν θα ξεπερνούσε τα 50.000 ευρώ. Τελικά μόνο για την αμοιβή της Interkultur έχουν ήδη δοθεί 55.000 ευρώ, ενώ για τη διοργάνωση θα επιβαρυνθεί ο Δήμος άλλα 124.000 ευρώ. Το άθροισμα λοιπόν ανέρχεται στα 179.000 ευρώ, 7.000 ευρώ περισσότερα απ’ όσα ανέφερε ο Θανάσης Ηλιόπουλος στην Οικονομική Επιτροπή.
Πάντως, ο πρόεδρος της Φάρις αλλά και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που ανήκουν στην πλειοψηφία, υπογράμμισαν και πάλι ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που θα ωφελήσει πολλαπλώς την περιοχή. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι το διάστημα από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ, θα γίνουν 6.000 διανυκτερεύσεις στην πόλη. Τόνισε ότι είναι πρώτη φορά που γίνεται εκδήλωση με 1.500 συμμετέχοντες, από 16 διαφορετικές χώρες. Με την εκδήλωση αυτή, συνέχισε,  δημιουργείται μια εξωστρέφεια για την πόλη, που οπωσδήποτε τη χρειάζεται.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το Φεστιβάλ, έχει πάρει 150.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΚ!
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, επέμεινε ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό, ότι είναι πολλαπλάσιο από αυτό που είχε ανακοινώσει αρχικά ο δήμαρχος αλλά και ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που απ’ ότι φαίνεται δεν θα έχει συνέχεια, δεν θα ξαναγίνει.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», τόνισε από την πλευρά του ότι το Φεστιβάλ πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ώστε να προβληθεί η σχετική προσπάθεια.
Στ.Μ.