Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 12:59

Επιλογή αναπληρωτών Τετάρτη-Πέμπτη, κάλυψη πολλών κενών μέχρι τέλος Σεπτέμβρη

ΣΧΟΛΕΙΑ 
Την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες επιλογής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Πέμπτη όσο αφορά τη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση. Το υπουργείο, ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνο Πετρόπουλο, ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα κενά θα έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου…

Ειδικότερα, μετά τη τηλεδιάσκεψη με την υπηρεσιακή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου-Δημάρχου, το υπουργείο ανακοίνωσε τα εξής:
« 1.   Εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2.      Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.
3.      Αμέσως μετά, 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής.
4.      Για την πλήρωση των κενών, η Υπηρεσία του Υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων My School. Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των παραπάνω Περιφερειακών Διευθυντών, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα My School, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου. Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του My School, θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.
5.      Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κατανεμηθούν με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων αναπληρωτών και της κάλυψης των κενών στα σχολεία».