Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 22:27

Σε υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ καλούν αυτοδιοικητικοί και από τους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος

Η Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Η Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΟ 
Μήνυμα υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ για να τραβήξει άλλο δρόμο η χώρα, υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας, στέλνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και από τους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος. Έχει προηγηθεί ανάλογο μήνυμα από αυτοδιοικητικούς των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας…

Ειδικότερα, κάλεσμα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν, με κείμενο που συνυπογράφουν, οι Νώντας Βουδούρης, επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ο Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, τοπικός σύμβουλος Φιλιατρών, Νίκος Καραμπάτσος, επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος, ο Δημήτρης Μαγγανάς, πρόεδρος της Μεταξάδας, ο Νικόλαος Μπαράκος, τοπικός σύμβουλος της Κυπαρισσίας, ο Δημήτρης Τάμπασης, δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, ο Κώστας Τσορώνης, δημοτικός σύμβουλος Πύλου-Νέστορος και ο Χρήστος Σβάρνας, τοπικός σύμβουλος Χώρας.
Το κείμενο που συνυπογράφουν έχει ως εξής: «Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη μας θέτουν επιτακτικά ενα σημαντικό δίλημμα: ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και να απομονωθούν  εκλογικά οι εκφραστές τους που κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης   απαιτούσαν από την κυβέρνηση “Υπογράψτε τώρα όποια συμφωνία σας δίνουν”.
Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω,
Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουμε βιώσει πιο έντονα από κάθε άλλον την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των οικονομικών της μέσα από τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των γαλαζοπράσινων μνημονιακών “success story”.
Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, που γνωρίσαμε, αυτούς τους δύσκολους 7 μήνες στο ΥΠΕΣ και την Κυβέρνηση, συνομιλητές με ανοιχτά αυτιά και ειλικρινές ενδιαφέρον για συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων (προϋπολογισμός “κόκκινων” δήμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, επισιτιστική βοήθεια, διακοπή άσκησης ένδικων μέσων σε αιρετούς για φιλεργατικές αποφάσεις, κοινωνικά τιμολόγια κλπ.).
Αιρετοί  που συμφωνούμε με τις κατευθύνσεις του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για:
-          Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, με εκτεταμένη μεταφορά πόρων, εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Πολιτική επιλογή που οφείλει να είναι η αφετηρία για τη θεσμική ανασυγκρότησή του.
-          Αποκέντρωση, με αποτελεσματική διοίκηση και ισχυρή αυτοδιοίκηση και με βασικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού της χώρας μας την επικουρικότητα, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον διαρκή κοινωνικό έλεγχο.
Καλούμε όλους και όλες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Να προχωρήσουμε τη χώρα μας μπροστά χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο».