Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 09:32

«Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι χαμένη ψήφος»

Αλέξανδρος Μηνωτάκης, Δονάτος Νίκου, Σπύρος Αλεξίου Αλέξανδρος Μηνωτάκης, Δονάτος Νίκου, Σπύρος Αλεξίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Στις 20 Σεπτέμβρη δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά για αντιπολίτευση» σημείωσε ο Σπύρος Αλεξίου, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Καλαμάτα...

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές για να εκφράσει το Όχι του λαού μέχρι τέλους» πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία Δονάτος Νίκου, παρουσιάζοντας τους ομιλητές της βραδιάς, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο.
«Δε γίνεται να διαπραγματευτείς με το λύκο να μη φάει το πρόβατο» είπε ο Αλέξανδρος Μηνωτάκης, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις μεγαλύτερες αυταπάτες για τη διαπραγμάτευση.
Ο Αλέξανδρος Μηνωτάκης διερωτήθηκε εάν ο κόσμος θέλει τη ρήξη ή τη φοβάται. «Όταν μπήκε το θέμα, τρόμαξε ο λαός; Στο δημοψήφισμα του είπαν ότι, αν ψηφίσει Όχι, δε θα έχει φάρμακα, καύσιμα, ότι θα χάσει τις καταθέσεις του. Κι όμως ψήφισε Όχι. Αποδείχθηκε ότι ο λαός δε φοβάται τη ρήξη».
«Στο Κερατσίνι όπου πέντε οικογένειες μαγειρεύουν στο ίδιο τσουκάλι, τους έλεγαν ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους» συνέχισε ο Σπύρος Αλεξίου, ο οποίος στο ερώτημα γιατί γίνονται τελικά αυτές οι εκλογές, απάντησε: «Γιατί η νύχτα της 5ης Ιουλίου στοιχειώνει ακόμη τους εφιάλτες τους... Για να περάσει ο ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο έρχεται».

Ο Σπύρος Αλεξίου αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφους που κάθε φορά έλεγαν ότι οι εκλογές είναι καταστροφή και δημιουργούν ζημιά στον τουρισμό και τις επενδύσεις, όμως τώρα τις θεωρούν καλές. Αναρωτήθηκε επίσης γιατί γίνονται οι συγκεκριμένες εκλογές και για ποιον πρωθυπουργό ψηφίζουμε, αφού η βουλή δεν μπορεί να περάσει κανένα νόμο, ούτε καν για την ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας, εάν δεν εγκριθεί από την τρόικα.
«Το μνημόνιο» τόνισε «δε θα μας κάνει απλά φτωχότερους, θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό». Αναφέρθηκε στη μετανάστευση, στους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά και στον εκβιασμό που δέχονται οι αδύναμοι. «Ο άνθρωπος που πεινάει ή βλέπει το παιδί του να πεινάει είναι πολύ ευάλωτος στον εκβιασμό». Γι’ αυτό κάλεσε σε δραστηριοποίηση μέσα από σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, κ.λπ. Θύμισε ότι τέτοιες μέρες ήταν που ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την Καλαμάτα, προσθέτοντας ότι το ΕΑΜ δεν ξεκίνησε με το ντουφέκι, αλλά σώζοντας πρώτα το λαό από την πείνα, γιατί ο λαός που πεινάει δε μπορεί να παλέψει.
Ο Σπύρος Αλεξίου σχολίασε ότι η σημερινή αριστερά δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τάχθηκε ενάντια στον ενδοαριστερό εμφύλιο και πρόσθεσε ότι η αριστερά δεν πρέπει να μιλάει με μισόλογα.
Τέλος, για την αποχή και αρκετό κόσμο που λέει ότι δεν θα πάει να ψηφίσει: Παραδέχθηκε ότι άνθρωποι που τον Γενάρη πίστεψαν ότι θα βελτιωνόταν η ζωή τους έχουν τώρα απογοητευθεί, όμως τους κάλεσε να σκεφτούν ποιον βολεύει η αποχή.
Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί χαμένη ψήφο, γιατί, παρά το χαμηλό ποσοστό της στις προηγούμενες εκλογές, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δημοψήφισμα του Ιούλη, στους αγώνες και τα κινήματα.

Μαρία Νίκα