Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:24

Η τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ και όχι στη Χρυσή Αυγή, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ένα μαντήλι Καλαματιανό, για να σύρει το χορό της αλλαγής, όπως της φώναξε ένας φίλος του ΠΑΣΟΚ, προσέφερε στη Φώφη Γεννηματά, που το πρωί επισκέφθηκε την Καλαμάτα και μίλησε με κόσμο στην πλατεία, ο γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Χριστόπουλος…

Στις δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κερδίσει την τρίτη θέση στις εκλογές και θα αποτελέσει τον πυλώνα μιας σταθερής κυβέρνησης τετραετίας που θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα. Επιπλέον κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επιλογή δεν είναι πολιτική αλλά αποτελεί στήριξη σε εγκληματίες. Τέλος, αναφέρθηκε στον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά και στην υποψηφιότητά του στη Μεσσηνία, το 1985, όταν σε μια περιοδεία επισκέφθηκε σε ένα καφενείο πρώτα το μπλε και το κόκκινο καφενείο και μετά το πράσινο, δείχνοντας την αναγκαιότητα για την ενότητα, κάτι που υπογράμμισε ότι χρειάζεται η χώρα και σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το πρωί: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη αυτών των εκλογών. Κάθε μέρα χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στο κοινό μας σπίτι. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να είναι η τρίτη δύναμη, να πάρει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Να γίνουμε εμείς ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητας, όχι ο Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή. Εχτές αποδέχτηκε, ομολόγησε, ότι έχει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή, είναι στήριξη σε εγκληματίες. Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί το ζητούμενο είναι η συνεργασία, το δίλημμα είναι η τρίτη εντολή. Και αυτό το δίλημμα δεν είναι διχαστικό, δεν είναι πολωτικό, είναι στήριξη στη δημοκρατία, είναι στήριξη στην πολιτική σταθερότητα. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση τετραετίας, με δράση και αποτελεσματικότητα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχους, με χρονοδιαγράμματα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να βάλει το προοδευτικό στίγμα, έχουμε στο DNA μας τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε τομές και σε ρήξεις. Θυμήθηκα, βλέποντας εδώ στην πατρίδα μου, όλους αυτούς τους αγαπημένους ανθρώπους, την προεκλογική περίοδο του 1985. Ήμουν φοιτήτρια τότε και ακολουθούσα το κομβόι των αυτοκινήτων. Σε ένα χωριό κατέβηκε ο Γιώργος Γεννηματάς και αντί να πάει εκεί που τον περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπήκε πρώτα στο μπλε και μετά στο κόκκινο καφενείο, όπως τα έλεγαν τότε, και πάγωσε όλη πλατεία. Εκείνη την ώρα κάποιος φώναξε γεια σου Έλληνα. Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτό χρειάζεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, να αφήσουμε ό,τι μας διχάζει, να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα δεν θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία, την απομόνωση και το περιθώριο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας». 

Στ.Μ.