Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 11:30

Επανέρχεται το αίτημα για νέο λιμάνι δυτικά της Καλαμάτας λόγω ενδιαφέροντος εφοπλιστών

Επανέρχεται το αίτημα για νέο λιμάνι δυτικά της Καλαμάτας λόγω ενδιαφέροντος εφοπλιστών

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ 
Δύο εφοπλιστικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να εντάξουν στα δρομολόγια των εμπορικών τους πλοίων το λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου να ξεφορτώνουν εμπορεύματα. Το ενδιαφέρον αυτό έχει προκαλέσει και την επαναφορά του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, για τη δημιουργία νέου λιμανιού, για τις εμπορικές ανάγκες, στη Δυτική Παραλία…

Στη σύσκεψη που έγινε πριν δέκα ημέρες περίπου στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, συνεργάτες του και στελέχη των Υπηρεσιών του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανέφερε το αίτημα για την κατασκευή καινούργιου λιμανιού στη Δυτική Παραλία.
Είναι ένα παλιό αίτημα, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια είχε «παγώσει», προφανώς επειδή ακουγόταν υπερβολικό μια πόλη με λιμάνι μεγάλο σαν της Καλαμάτας να ζητάει και δεύτερο.
Όπως ενημέρωσε ωστόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής, τον περιφερειάρχη, το τελευταίο διάστημα εφοπλιστικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους προκειμένου να φέρνουν εμπορεύματα στο λιμάνι της Καλαμάτας. Επειδή λοιπόν κρίνεται ότι το υπάρχον λιμάνι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή τη δραστηριότητα, αποφασίστηκε να ζητηθεί και πάλι από τον περιφερειάρχη η δημιουργία του νέου λιμανιού.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Βγενής, υπάρχουν δύο εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Και ο λόγος που επιθυμούν να αφήνουν εμπορεύματα στην Καλαμάτα, είναι επειδή συνδέεται πλέον με τον αυτοκινητόδρομο, οπότε τα εμπορευματοκιβώτια θα μπορούν γρήγορα και με ασφάλεια να μεταφερθούν από το λιμάνι της Καλαμάτας οδικώς στην Αθήνα.
Οι συγκεκριμένες εφοπλιστικές εταιρείες βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αξιοποίηση του λιμανιού της Καλαμάτας, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον τα πλοία τους να χάνουν χρόνο -δηλαδή χρήμα- προκειμένου αυτά να πηγαίνουν στον Πειραιά ή σε άλλα κοντινά λιμάνια για να ξεφορτώσουν τα εμπορευματοκιβώτιά τους.
Σημειώνεται ότι η δημιουργία λιμανιού στη Δυτική Παραλία προβλέπεται και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας, το οποίο όμως η ίδια η δημοτική αρχή έχει ζητήσει να ακυρωθεί, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας!
Από την πλευρά δε του Ασπροχώματος υπάρχει έντονη αντίδραση ως προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, καθώς οι κάτοικοί του θεωρούν ότι το λιμάνι θα βάλει οριστικά ταφόπλακα -σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά και με τις εγκαταστάσεις εταιρείας πετρελαιοειδών- στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.
Στ.Μ.