Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 17:02

Όμηροι της… Digea οι κάτοικοι των χωριών της Αλαγονίας

Το χωριό Λαδά της Αλαγονίας Το χωριό Λαδά της Αλαγονίας

«ΧΙΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 
Αιώνιο πρόβλημα το τηλεοπτικό σήμα στα χωριά της Αλαγονίας. Μόνο που τελευταία το πρόβλημα έγινε πολύ πιο δύσκολο. Και η αιτία είναι το μονοπώλιο της Digea, της εταιρείας των μεγαλοκαναλαρχών της χώρας, που διαχειρίζεται τις ψηφιακές συχνότητες. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, εμμέσως, από σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας…

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση αυτή, ο Δήμος έχει τη διάθεση να αναλάβει το κόστος για την εξεύρεση λύσης, ώστε οι σχετικά λιγοστοί και μεγάλης ηλικίας κάτοικοι των χωριών των Αλαγονίας να «πιάνουν» τα κανάλια. Όμως αφενός δεν το επιτρέπει το Ελεγκτικό Συνέδριο, αφού υπάρχει η Digea για το σκοπό αυτό και αφετέρου δεν το επιτρέπει και η Digea…!
Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας γράφει στην ανακοίνωσή του: «Εξόχως προβληματική είναι η τηλεοπτική κάλυψη των χωριών της περιοχής της Αλαγονίας εξαιτίας της γαιομορφίας και του θεσμικού πλαισίου. Ο πάροχος για την τηλεοπτική κάλυψη, ως γνωστόν, είναι η Digea, η οποία όμως έχει δικαίωμα από το νόμο να μην καλύπτει κάποιες ορεινές περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι αυτή των χωριών της Αλαγονίας.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί καταβάλλουν μεγάλα ποσά στον πάροχο (Digea), ο οποίος έχει την αποκλειστικότητα μετάδοσης του σήματος.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει δαπάνη από το Δήμο για τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος στον Ταΰγετο, ούτε η Digea αποδέχεται να υπεισέρχεται τρίτος σε ζητήματα αρμοδιότητάς της.
Άλλο ένα …σταυρόλεξο που πρέπει να λυθεί και όλοι δείχνουν προς το Δήμο».