Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 14:09

Ολοκληρώνονται τα βαψίματα με θερμοκεραμικές βαφές και ξεκινά η θερμομόνωση

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Συνεχίζεται η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έργο που έχει του έχει δώσει φήμη όπως και το χαρακτηρισμό του «πράσινου» νοσοκομείου της χώρας, ενώ έχει συμβάλει στη εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες για την κατανάλωση ενέργειας…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ξεκίνησε το υποέργο της θερμομόνωσης της οροφής, ενώ ολοκληρώνεται το βάψιμο του κελύφους του κτηρίου με βαφές αδιαπέραστες βαφές από το νερό και την υγρασία.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε γραπτή του δήλωση τονίζει την επιμονή στη βούληση για την αξιοποίηση κάθε ευρώ με σκοπό την αναβάθμιση του Νοσοκομείου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου σημειώνονται τα εξής:
«Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 30.09.2015 το δεύτερο μεγάλο υποέργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας που αφορά την θερμομόνωση όλων των δωμάτων της οροφής του κτιρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο υποέργο που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες αφορά την εφαρμογή ενεργειακών θερμοκεραμικών βαφών αδιαβροχοποίησης και αφύγρανσης, στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται πως το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης αποτελεί έργο ενταγμένο στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000€ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στόχος του είναι η βελτίωση των ενεργειακών συντελεστών του κτιριακού κελύφους της Νοσηλευτικής Μονάδας.
Ειδικότερα με την αντικατάσταση της υγρομόνωσης και την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα, θα αφαιρεθεί η υφιστάμενη μόνωση μέχρι το στρώμα των ρύσεων και στην θέση της θα κατασκευαστεί νέα ανεστραμμένη μόνωση με ασφαλτική μεμβράνη και προσθήκη επιπλέον θερμομόνωσης με παράλληλη επανατοποθέτηση των υπαρχόντων στρώσεων που δεν έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες.
Με την κατασκευή αυτή θα μειωθεί σημαντικά ο συντελεστής θερμοπερατότητας του δώματος, έναντι του υφιστάμενου με αποτέλεσμα να μειωθούν περαιτέρω οι απώλειες θερμότητας τον χειμώνα ή τα ηλιακά κέρδη κατά το θέρος. Παράλληλα, θα αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα διαρροών που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του έργου της θερμομόνωσης ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψιν, ότι ο αντίκτυπος του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.
Και βέβαια βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την Εθνική και Ευρωπαϊκή πολιτική για την μεγιστοποίηση της χρήσης Α.Π.Ε., την εξοικονόμηση ενέργειας και τη συμβολή στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Αξιοποιώντας μέρα-μέρα και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών προγραμμάτων, αναβαθμίζουμε καθημερινά το Υγειονομικό μας στολίδι που δεν είναι τίποτα άλλο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας προς όφελος της Υγείας των Πολιτών.
Ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός και η καθημερινή μας πρακτική περιλαμβάνει και άλλες τέτοιες μεγάλες και σημαντικές παρεμβάσεις. Συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι να αναβαθμίζουμε το Νοσοκομείο μας και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στους συμπατριώτες μας».