Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 14:42

Εξηγήσεις Γιάννη Αδαμόπουλου για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Ηλίας Κουτίβας και Γιάννης Αδαμόπουλος Ηλίας Κουτίβας και Γιάννης Αδαμόπουλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΗΛ. ΚΟΥΤΙΒΑ 
Ορισμένοι από τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, που παρκάρουν μονίμως τα αυτοκίνητά τους στις θέσεις για τους καταναλωτές, είναι εκείνοι που ουσιαστικά προκάλεσαν την επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Αυτό υπαινίχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο για τη δημοτική αστυνομία, Ηλία Κουτίβα, για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης…

Επιπλέον, ο Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση είναι ένα μέτρο που θα συμβάλει ώστε η Κεντρική Αγορά να κερδίσει νέους επισκέπτες, ιδιαίτερα νεότερης ηλικίας, μέσα από την εναλλαγή των καταναλωτών στις θέσεις στάθμευσης. Όπως πρόσθεσε, φιλοδοξία της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς είναι αυτή να αποτελέσει ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης, κάτι που για να γίνει χρειάζονται θέσεις στάθμευσης για τους καταναλωτές.

Όπως ανακοίνωσαν οι Γιάννης Αδαμόπουλος και Ηλίας Κουτίβας, η ελεγχόμενη στάθμευση θα επιβληθεί μόνο στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αγοράς, σε πρώτη φάση. Σε επόμενη και ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη πριν δύο μήνες περίπου, η οποία λέει ότι το μέτρο θα ισχύσει και στις δύο πλευρές της οδού Σπάρτης αλλά και στο νότιο όπως και στο βόρειο πάρκινγκ.
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει μόνο κάθε Σάββατο από τις οχτώ το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, με κόστος 50 λεπτά την ώρα.
Ακόμη ο Γιάννης Αδαμόπουλος υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν αποτελεί εισπρακτικό μέτρο για την Αγορά και σημείωσε ότι από την πλευρά της διοίκησης καταβλήθηκαν προσπάθειες συνεννόησης με τους επαγγελματίες, ώστε να αποφευχθεί αυτό το μέτρο, ωστόσο κάποιοι επιμένουν να σταθμεύουν μονίμως τα αυτοκίνητά τους έξω από τα καταστήματά τους, στερώντας τις θέσεις από τους καταναλωτές.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Κουτίβας σημείωσε ότι από τη δημοτική αστυνομία θα υπάρξει μια ανοχή τις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης όμως το αργότερο από το μεθεπόμενο Σάββατο οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί. Σημείωσε ότι πρόκειται για 90 θέσεις στάθμευσης (συν τέσσερις θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες) και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε όφελος για τους επαγγελματίες, καθώς το μέτρο θα συμβάλει στην αύξηση της κίνησης των καταναλωτών.
Στ.Μ.