Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 12:49

Διαδήλωση μαθητών στην Καλαμάτα: «Ψωμί, παιδεία, δασκάλοι στα σχολεία»

Διαδήλωση μαθητών στην Καλαμάτα: «Ψωμί, παιδεία, δασκάλοι στα σχολεία»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΑΤΑΡΟ 
«Στους δρόμους είναι οι μαθητές, θέλουμε καθηγητές και υποδομές», φώναξαν το πρωί μαθητές της Καλαμάτας, που πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους…

Ήταν κυρίως μαθητές από τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη ή βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες και ειδικότερα τα σχολεία που στεγάζονται στο πρώην Πολυκλαδικό, 4ο ΕΠΑΛ και 6ο ΓΕΛ, το 4ο ΓΕΛ και το Μουσικό. 
Αντιπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννη Πλατάρο, με τον οποίο και συζήτησαν τα αιτήματά τους.  Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Οι μαθητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν με τις πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών, όχι μόνο στα μαθήματα ειδικότητας αλλά και γενικής παιδείας, στο τεράστιο πρόβλημα με την επικινδυνότητα του πρώην Πολυκλαδικού, στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των σχολείων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε επαρκής θέρμανσης. Μαθητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι αναγκάστηκαν πέρσι να πάνε στο σχολείο τους, στο πρώην Πολυκλαδικό, κουβέρτες για να μην κρυώνουν τα πόδια τους ή και μικρά καλοριφέρ. Μίλησαν επίσης οι μαθητές για τις ελλείψεις βιβλίων, αλλά και γενικότερα για την αδιαφορία που συναντούν ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο από τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης όσο και από το Δήμο Καλαμάτας. 
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, Γιάννης Πλατάρος, έδωσε δίκιο στους μαθητές, αναγνωρίζοντας το βάσιμο πολλών αιτημάτων τους. Επανέλαβε ωστόσο την άποψη ότι η κατάληψη είναι διεκδικητικό μέσο που τελικά υπονομεύει τα δημόσια σχολεία. Τέλος, τόνισε ότι τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας θα τα προωθήσει στο υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στ.Μ.