Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 16:56

Μίνι «κατάληψη» από μαθητές στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Καθιστική διαμαρτυρία στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου Καθιστική διαμαρτυρία στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου

Της Μαρίας Νίκα
Το δημαρχείο «στο πόδι» σήκωσαν σήμερα το μεσημέρι μαθητές της Καλαμάτας. Τα παιδιά έφτασαν στο κτήριο της οδού Αριστομένους μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους, μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και γονέων. Εκεί ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για θέματα που αφορούν κυρίως λειτουργικά και κτηριακά ζητήματα των σχολείων και ιδίως του πρώην Πολυκλαδικού...

Όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δήμαρχος ήθελε να συναντήσει ξεχωριστά πρώτα τους εκπροσώπους των μαθητών και μετά να έχει άλλη συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν. «Ή μας δέχεται όλους μαζί ή ανεβάζουμε και τους άλλους πάνω (την πορεία) και μπαίνουμε όλοι μέσα» αντέδρασε μαθητής. Άλλο παιδί από το 6ο Λύκειο - Πρώην Πολυκλαδικό (ένα από τα υπό κατάληψη σχολεία) σημείωσε: «Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε ότι το σχολείο μας είναι ερείπιο και τώρα δε δέχεται να μας μιλήσει».
Την αντίδρασή τους για τις ξεχωριστές συναντήσεις εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χριστίνα Λαδά.
Εκπρόσωποι μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών είπαν ότι θα έμπαιναν στο γραφείο του δημάρχου μόνο εάν τους έβλεπε όλους μαζί. Αυτό δεν έγινε, οπότε οι μεγάλοι αποχώρησαν αλλά οι μαθητές παρέμειναν στο δημαρχείο. Έξω από το κτήριο τα παιδιά φώναζαν συνθήματα με πανό ενώ μέσα οι εκπρόσωποί τους είχαν καθίσει διαμαρτυρόμενοι στη μεγάλη αίθουσα του πρώτου ορόφου. «Θα κάτσουμε εδώ μέχρι να βγει ο δήμαρχος» επέμεναν. Για παν ενδεχόμενο στο χώρο βρίσκονταν και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ έξω από το δημαρχείο στην οδό Νέδοντος υπήρχαν αστυνομικοί. Λίγο αργότερα και οι μαθητές αποχώρησαν από το δημαρχείο.

*Στη φωτο που ακολουθεί, η συγκέντρωση μαθητών έξω από το Δημαρχείο